• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dragana rame uz rame sa Džesikom Albom i Oprom Vinfri: Mlada preduzetnica dobila prestižnu nagradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U narednom periodu predstavićemo novi turistički proizvod koji će oživeti kulturu i tradiciju prijepoljskog kraja kroz nezaboravne večeri folklora

  • 0
Dragana Terzić, Prijepolje Foto: RINA/Privatna arhiva

Dragana Terzić je mlada preduzetnica, vlasnica turističke agencije iz Prijepolja, koja je inovativnim i kreativnim turama koje su skoncentrisane na turističke potencijale zapadne Srbije napravila značajan pomak u turističkoj privredi. Sredinom maja ove godine njena agencija nagrađena je Evropskom nagradom putovanja za 2023. godinu kao najpouzdanija turistička agencija za razvoj kulturnog turizma u Zlatiborskom okrugu. Međutim, ovih dana stiglo je još jedno priznanje kojim retko ko u Srbiji može da se pohvali.

- U februaru sam nominovana za Brainz 500 Global nagradu, a pre nedelju dana saznala sam da sam među dobitnicima Crea Global Award 2023. Ova nagrada se svake godine dodeljuje onima koji su prepoznati po svom preduzetničkom uspehu, dostignućima i posvećenosti pomaganju drugima. U prethodnim godinama, neki od dobitnika bili su Mark Randolf, Opra Vinfri, Džesika Alba, Mel Robins i Leonardo DiKaprio. Ovo priznanje ima poseban značaj za mene i osećam se ponosno što sam deo ovog izuzetnog i inspirativnog društva - kazala je za RINU Dragana Terzić.

Inače, Dragana se istakla osmišljavanjem jedinstvenih tura u zapadnoj Srbiji među kojima je najpopularnija "of roud tura" kvadovima koja kreće od manastira Mileševe, obilazi se džamija u Hisardžiku, a potom kreće uspon na najviši vrh Katunić, visok 1734 metra i završava se u Sopotnici.

Zanimljiva je i gastro tura koja je prezentovala kuhinju prijepoljskog kraja kroz tradicionalan jela Srba i Bošnjaka koji na ovim prostorima žive jedni sa drugima što daje poseban pečat i šarm i ostavlja jedinstven utisak svima koji ovde dođu.

Mlada Prijepoljka uveliko osmišljava i kulturne ture koje smatra važnim delom turističke ponude Zapadne Srbije.

- Posebno me raduje što ćemo u narednom periodu predstaviti novi turistički proizvod koji će oživeti kulturu i tradiciju prijepoljskog kraja kroz nezaboravne večeri folklora - kazala je Dragana.

(Telegraf Biznis/RINA)

Video: Dolores je mama i preduzetnica: "Okrenite fokus na sebe i znajte da to nije sebično"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>