• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na korak od odštete: Epstajnove žrtve traže odobrenje za nagodbu sa Džej Pi Morganom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagodba obuhvata žene koje je Epstajn seksualno zlostavljao od 1. januara 1998. do njegove smrti 10. avgusta 2019. godine

  • 0
Džefri Epstajn Foto: Profimedia/Zuma Press

Žrtve Džefrija Epstajna su zvanično zatražile od okružnog suda na Menhetnu da odobri postignutu nagodbu sa bankom Džej Pi Morgan, koju su optužile da je omogućila pokojnom milijarderu da se bavi seksualnom trgovinom, o isplati 290 miliona dolara.

Advokati žrtava su naveli da je predloženo poravnanje sa najvećom američkom bankom "pravično, adekvatno i razumno", imajući u vidu rizike daljeg sudskog spora i poricanje Džej Pi Morgana o umešanosti u Epstinova zlodela, prenosi Rojters.

Nagodba obuhvata žene koje je Epstajn seksualno zlostavljao od 1. januara 1998. do njegove smrti 10. avgusta 2019. godine, ali za njeno sprovođenje je potrebno odobrenje američkog okružnog sudije Džeda Rakofa na Menhetnu.

Epstajn je bio klijent Džej Pi Morgana od 1998. do 2013. godine, kada mu je banka ugasila račune. Žrtve, predvođene bivšom balerinom, rekle su da je banka zanemarila upozorenja, kao i da je ostala u kontaktu sa Epstinom dugo nakon što je osuđen za seksualne zločine. Iz banke su naveli da je bilo kakva povezanost sa milijarderom "bila greška" i da žele zbog toga.

- Nikada ne bismo nastavili da poslujemo s njim da smo verovali da na bilo koji način koristi našu banku za izvršenje gnusnih zločina - saopštio je Džej Pi Morgan.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo je privatno ostrvo Džefrija Epstajna na kome je seksualno zlostavljao maloletnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>