• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vice je nekada vredeo milijarde, a sada će iz stečaja da ga uzmu za bagatelu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednjih godina Vice Media nije uspeo da ispuni očekivanja koja su postavljena za kompaniju, procenjenu na više od 5 milijardi dolara

  • 0
Vice Media Foto: Shutterstock

Vice Media, nekada visokokvalitetna digitalna medijska kompanija procenjena na milijarde dolara, trebalo bi da bude kupljena iz stečaja od strane tri investicione kompanije, uključujući Fortress Investment Group, za 350 miliona dolara.

Kupovina nekadašnje medijske kuće od strane njena tri kreditora, koju čine Fortress, Soros Fund Management i Monroe Capital, je iza ugla, jer je Vice u četvrtak, u pravnom podnesku, rekao da nije dobio druge zadovoljavajuće ponude.

Brus Dikon i Hozefa Lokhandvala, ko-izvršni direktori Vice Media Group, obavestili su osoblje o odluci u dopisu.

- Obaveštavamo vas o nameri kompanije da nastavi sa ovom prodajom. Odluka još nije doneta, a kada bude, to će označiti važnu prekretnicu na putu ka dugoročnom finansijskom zdravlju i stabilnosti kompanije. Pod novim vlasništvom radujemo se novom poglavlju u istoriji VMG-a, sa obnovljenim fokusom i posvećenošću u stvaranju sadržaja svetske klase za našu publiku i partnere - napisali su Dikson i Lokhandvala u dopisu.

Vice će danas tražiti od stečajnog suda da odobri posao.

Poslednjih godina Vice Media nije uspeo da ispuni očekivanja koja su postavljena za kompaniju, koja je nekada bila procenjena na više od 5 milijardi dolara.

Umesto toga, Vice Media se našao u zamci u raznim poslovnim poteškoćama i promenama izvršne vlasti, uključujući ostavku suosnivača Šejna Smita 2018. i odlazak njegove naslednice, izvršne direktorke Nensi Dubuk, ranije ove godine.

Kako je kompanija radila na prodaji poslovanja, takođe je restrukturirala i smanjila svoju radnu snagu i otkazala svoj vodeći program "Vice News Tonight".

Vice Media je sredinom maja podnela zahtev za stečaj u okviru poglavlja 11.

(Telegraf Biznis)

Video: Telegraf Biznis među najboljim sajtovima u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>