• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavna operativna direktorka napušta TikTok: "Kompanija ima veoma svetlu i stabilnu budućnost"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedna velika novina je i dolazak Zenie Muche, inače nekadašnje glavne portparolke Diznija

  • 0
Vanessa Pappas Foto: Rod Lamkey - CNP / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Vanesa Papas odlazi sa pozicije glavnog operativnog direktora u TikTok-u, a na njeno mesto će doći Adam Preser, sadašnji šef osoblja, koji će biti unapređen u šefa operacija.

- S obzirom na sve uspehe u kompaniji, konačno osećam da je pravo vreme da krenem dalje i ponovo se fokusiram na svoje preduzetničke strasti - rekla je Papas u svom obraćanju zaposlenima i dodala:

- Znam da kompanija ima veoma svetlu i stabilnu budućnost pod vođstvom Šou Čua i našeg izvršnog tima. Biću tu da ih podržim, tako što ću preuzeti savetodavnu ulogu za kompaniju.

Još jedna velika novina je i dolazak Zenie Muche, inače nekadašnje glavne portparolke Diznija. Nakon dve decenije u kompaniji, sada dolazi  na poziciju glavnog direktora za brend i komunikacije i biće odgovorna za globalne marketinške i komunikacione strategije.

Ispostavilo se da je Mucha bila dugo na TikTok-ovom radaru, dok je prošle godine radila u timu koji je trenirao izvršnog dirketora TikTok-a za kongresno saslušanje u martu.

Podsetimo, američka vlada je zapretila da će zabraniti TikTok usled kineskog uticaja na aplikaciju i sposobnosti komunističkog režima da prati podatke korisnika.

TikTok je takođe ispitan za širenje dezinformacija i štetnog sadržaja.

Mucha je poznata po svom zalaganju za kompaniju i uticaju koji je prevazilazio njenu ulogu višeg izvršnog potpredsednika i direktora za komunikacije.

List Njujork tajms jednom ju je opisao kao "direktorku osvete".

Nakon 20 godina u medijskom gigantu, dala je ostavku krajem 2021. godine kada je i Bob Iger otišao sa svoje pozicije.

(Telegraf Biznis)

Video: Gejmeri zarade 7 srpskih plata, spremaju se za turnir kao sportisti, a evo kakvo je njihovo zdravlje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>