• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Veseli se srpski rode" na Zlatiboru: Da li se ove godine i kongresni turizam seli na planine?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jedna od vodećih turističkih destinacija, počela je svoju letnju sezonu

  • 0
Zlatibor, letnja sezona Foto: Andrej Nihil

Izazovno je ponuditi gostima nešto novo iz sezone u sezonu, a ovog leta, iz mase će vas izdvojiti minijaturne stvari. Dodatno, kongresni turizam se odavno preselio iz prestonice i velikih gradova u naše velelepne planine. Zlatibor je jedna od njih. 

To u razgovoru za Telegraf Biznis potvrđuje Slađana Radić, direktor Hotela Zlatibor.

Prema njenim rečima, ove godine očekuje se velika popunjenost, što je u hotelijerstvu veoma važno.

"Otvorili smo se pre godinu i po dana i zabeležili smo više od 60.000 noćenja. Ove godine očekujemo do 20 odsto više. Otvorili smo ovu letnju sezonu, sa manifestacijom "U susret Vidovdanu", a želimo da ona svake godine bude posećenija i da traje", ističe nam.

Na pitanje kako danas u toj industriji postavljati trendove i privlačiti goste, kaže: "Uvek ima nešto, uglavnom je reč o sitnicama, ili minijaturnim stvarima koje će da vas izdvoje. Trenutno se dosta bavimo personlizovanom, individualnom uslugom, što mislim da nas izdvaja. Takođe, postoji velika šansa i prilika za kongresni turizam na Zlatiboru. Cifre to i pokazuju - 60 do 70 odsto i jeste kongresni".

Kada je reč o radnoj snazi, naša sagovornica dodaje da uvek ima otvorenih pozicija u ovoj grani. 

Inače, Hotel Zlatibor je drugu godinu zaredom bio domaćin kulturno-umetničke večeri „U susret Vidovdanu“ koja neguje tradiciju i kulturnu baštinu naše zemlje, a u okviru otvaranja letnje sezone na poznatoj turističkoj destnaciji, planini Zlatibor.

Svečano obeležavanje ovog praznika održano je u okviru prostorija hotela, a sadržaj su upotpunili umetnici iz različitih oblasti - glumac Andrej Šepetkovski, koji je u okviru svog nastupa govorio pesmu posvećenu Vidovdanu, koju je napisao specijalno za ovo veče, izvođač tradicionalne i duhovne muzike Danica Crnogorčević, koja je svojom izvedbom oduševila sve prisutne i, pored ostalih, otpevala svoju najpoznatiju numeru „Veseli se srpski rode“, kao i guslar Miljan Vujović, koji je na jedinstven način istakao i ovaj deo srpske muzike i tradicije.

Kao i prošle godine, publika je imala priliku da uživa i u vokalno-igračkom nastupu etno grupe „Trag“ iz Banjaluke, sa solistima ansambla „Slavko Mandić“, koji su priredili spektakularan nastup za sve prisutne. Kroz veče je goste i publiku vodila glumica Borka Tomović.

Tokom tri dana boravka na Zlatiboru, gosti ove infoture mogli su da uživaju u različitim aktivnostima koje Zlatibor ima da ponudi, kao i u kvalitetnom sadržaju - od vožnje Gold gondolom, kvadovima, obilasku kulturnih znamenitosti ovog kraja, poput Gostiljskih vodopada i Stopića pećine, ali i uživanju u luksuznim sadržajima koje nudi sam hotel – kuglani, bilijaru...

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>