• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bračni par predosetio tragediju Titana? Tužili OceanGate, hteli povraćaj novca pre ukrcavanja

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Implozija podmornice Titan dogodila se u nedelju, 18. juna

  • 3
Sharon, Marc Hagle Foto-kolaž: Tanjug/AP, Twitter/@blueorigin

Jedan par sa Floride je najpre tužio vlasnika podmornice OceanGate, Stoktona Raša, jer je odbio da im vrati depozit od 210.000 dolara za obilazak ostataka Titanika, ali je onda odustao od tužbe nakon tragične implozije Titana.

Kako su preneli američki mediji, Mark i Šeron Hagle, podneli su tužbu u februaru ove godine, tvrdeći da je vlasnik podmornice konstantno otkazivao zaron koji su rezervisali još 2018. godine.

Sada kažu kako su obavestili advokate da su povukli tužbu protiv Raša, rekavši da su "čast, poštovanje i dostojanstvo" žrtava važniji od njihove tužbe.

Inače, čitav spor ovog para s OceanGate-om je krenuo 2016, kada su potpisali ugovor i uplatili depozit u nadi da će postati jedni od prvih klijenata ove kompanije.

Sredinom 2017. Hagleovi su posumnjali da podmornica, tada poznata kao Cyclops 2, neće biti spremna do planiranog datuma isplovljavanja, navodi se u tužbi podnesenoj u okrugu Oranž. Sudski podnesak navodi da je par već tada želeo da se povuče iz ekspedicije, te da je zatražio povraćaj svog depozita od 20.000 dolara.

Tvrde da ih je Raš posetio u njihovoj kući na Floridi, u septembru 2017, kako bi ih uverio da će se putovanje odvijati prema planu. "Opisao nam je šta se može očekivati ​​tokom avanture", kažu.

Ipak, Mark i Šeron su u januaru 2018, navode, bili prisiljeni da plate ceo polog od 210.258 dolara, kako bi osigurali svoja dva mesta u Titanu, ali... Ekspedicije su, potom, non-stop otkazivane, a kada su zatražili povraćaj novca 2019, rečeno im je da moraju da pristanu na mesta u Titanu 2021.

Inače, njih dvoje su u martu 2022. zvanično postali drugi bračni par ikada koji je leteo u svemir, kada je raketa Nju Šepard, Bezosove kompanije Blu Oridžin, lansirana 31. marta iz zapadnog Teksasa.

Podsećamo, suosnivač OceanGate-a je posle tragične sudbine podmornice rekao da je po sredi veliki izazov i za preživljavanje same kompanije.

Inače, uzbunjivač koji je prethodno upozorio na opasnost - suočio se sa opstrukcijom i dobio je otkaz uz nejasna objašnjenja.

Implozija podmornice Titan dogodila se u nedelju, 18. juna.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo je devojka koja je poslednji put otpratila i snimila nestalu podmormnicu "Titan"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>