• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izračunata šteta od poplava u Prokuplju: Najveća na infrastrukturi, ali trpe i ratari

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na poljoprivrednom zemljištu, šteta je uglavnom nastala na njivama uz samu reku Toplicu

  • 0
Poplave Srbija Foto: Tanjug/OMK MUP RS

Na području grada Prokuplja 15. juna je proglašena vanredna situacija zbog obilnih kišnih padavina i naglog porasta nivoa reke Toplice, a sada, dve nedelje kasnije, Južne vesti su objavile i kolika je šteta.

Naime, Komisija koju je formirala Gradska uprava u Prokuplju završava procenu štete nakon poplava koje su zahvatile taj kraj i čitav Toplički okrug. Prema zvaničnim podacima, procenjena šteta na infrastrukturi, građevinskim objektima i poljoprivrednom zemljištu na teritoriji grada je oko 325 miliona dinara.

Gradonačelnik Prokuplja, Milan Aranđelović, naglašava da su formirane dve vrste komisija koje su poslednjih nedelju dana non-stop na terenu; jedna komisija je zadužena za procenu štete na infrastrukturi i građevinskim objektima, dok je druga komisija oformljena za procenu štete na poljoprivredi.

Aranđelović naglašava i da je šteta na poljoprivrednom zemljištu, uglavnom, nastala na njivama uz samu reku Toplicu, dok su manji deo štete pričinile reke drugog reda i bujični potoci.

- Šteta je najveća na infrastrukturi, prema našoj proceni oko 290 miliona, na stambenim i ekonomskim objektima je oko 20 miliona i na poljoprivredi blizu 15 miliona dinara. Imamo obećanje da će veći deo štete nadoknaditi država, već su donete određene odluke, a mi ćemo gledati da se nađemo oštećenima u samom postupku sanacije i da im pomognemo - rekao je Aranđelović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>