≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imamo novac. Od 1. septembra podižemo plate, a onda i penzije": Vučić otkrio i šta mu je najveći strah

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imamo problem sa visokom cenom mesa, ali su nam druge cene pod kontrolom - kaže predsednik Srbije

Aleksandar Vučić Printskrin: TV Prva

- Od 1. septembra podižemo plate za 5,5 odsto zdravstvenim radnicima i prosvetarima, a i penzioneri mogu da budu mirni, jer od 1. oktobra kreće povećanje od 5,5%, a onda od 1. januara očekujem povećanje penzija od 14,6 procenata - naveo je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući danas na TV Prva.

Verujem da će inflacija u decembru biti oko 8 odsto, ali bitno da nam nafta ne raste, a cene struje i gasa će rasti minimalno. Sve u svemu, prosečna inflacija za ovu godinu biće oko 11 odsto.

- Imamo problem sa visokom cenom mesa, ali su nam druge cene pod kontrolom - kaže Vučić.

Kako je rekao, 562 milijarde dinara imamo na računu Srbije u ovom momentu. "Hoću da narod to zna, stopa javnog duga nam pada".

- Šta to znači, to je preterana likvidnost, ali ja to držim za svaki slučaj. Takođe, hoću da podsetim na pomoć za majke i samohrane očeve. Od 20. avgusta do 20. septembra je prijava, a onda kreće isplata od 10.000 dinara po detetu.

Vučić, ipak, dodaje da je ono što ga brine - nestašica lekova u Evropi. Naveo je i da je naredio da se pregledaju sve robne rezerve - od graška do šećera.

- Dakle, za sada svega ima, ali me brine šta će biti na zimu, imam ogroman strah od rata u Ukrajini i posledica. Ukazuje i na to da je štednja u Srba, generalno slaba, te da ljudi iz urbanih sredina nastavljaju da žive kako su navikli, dok recimo Nemci, mnogo više štede i zato će ih, kako kaže, biti manje u Hrvatskoj na moru ove godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Taša

    2. jul 2023 | 10:36

    Predsednik vodi ozbiljnu politiku i uverili smo se u najveći rast plata i penzija do sada, tako da znamo da će i ovog puta ispuniti obećanje!

  • Jovana

    2. jul 2023 | 10:47

    Пред нама су тешка времена као последица рата у Украјини , али се Вучић бори да пребродимо кризе

  • Ana

    2. jul 2023 | 10:47

    Vucic uvek misli na svoj narod, kao i sto je obecao bice povecanje plata i penzija.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>