• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rajaner i Viz er prekidaju neke letove iz Podgorice zbog visokih taksi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Aerodroma, pak, tvrde da ih kompanije Rajaner i Viz er nisu zvanično obavestile o ovim promenama

  • 0
Rajaner Ryanair avion Minsk Belorusija Foto: Tanjug/AP

Zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća takse, niskobudžetni avio-prevoznik Rajaner odlučio je da prekine letove iz tog grada - za Barselonu, Mančester i Zagreb.

To je Pobjedi saopšteno iz ove irske avio-kompanije, koja je do sada imala 9 linija iz Podgorice. Nakon ove odluke, imaće ih maksimalno šest, javlja portal Investitor.

Kako se dalje navodi, Rajaner je dosad leteo dva put sedmično na ove destinacije, ali će od novembra 2023. crnogorskim putnicima biti uskraćena ta opcija.

Razlog je, kako kažu, povećanje aerodromskih taksi, što "podgorički aerodrom čini potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima", smatraju iz irske firme.

Osim Rajanera, letove iz Podgorice od oktobra će ukinuti i Viz er, i to za Beč i Rim. U izjavi za Pobjedu, iz mađarske avio-kompanije su kazali da su, u okviru stalnog istraživanja i potrage za novim mogućnostima ruta, doneli odluku da privremeno obustave ove letove.

"Međutim, avio-kompanija sa zadovoljstvom obaveštava da će ove rute nastaviti da služe putnicima tokom letnje sezone. Ovo strateško prilagođavanje omogućava optimizaciju operacija istovremeno osiguravajući da putnici uživaju u pogodnostima i dostupnosti tih ruta tokom perioda najvećeg putovanja".

Dakle, linije iz Podgorice ka Beču i Rimu neće funkcionisati tek od 26. oktobra. Osim toga, i broj letova iz Podgorice za Milano biće smanjen sa postojeća tri sedmično - na dva. Na zimu, očekivano, neće biti sezonskih letova ka Londonu, Katovicama i Varšavi.

Iz Aerodroma, pak, tvrde da ih kompanije Rajaner i Viz er nisu zvanično obavestile o ovim promenama.

Obrazložili su i da je prethodni cenovnik aerodromskih usluga bio na snazi od 2014, pa sve do početka 2023. godine, kada je uvedena korekcija "bezbednosne naknade", sa 1,75 na 3,25 evra po odlazećem putniku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>