U Japanu je to uvreda, a u SAD bez toga nećete biti usluženi: Razlike u davanju bakšiša širom sveta

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Flying Squirrel
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • alal vera alal vera

    03. jul 2023 | 08:55

    treba te da shvatite i razumete jednu stvar. konobari i ugostitelji u globalu u americi praktično su plaćeni jako mizerno tako da im je napojnica ustvari jedina plata.

  • 6+4+3=2

    03. jul 2023 | 08:48

    ogromnoj većini ljudi koji rade u ugostiteljstvu u americi bakšiš je osnovni i skoro jedini izvor prihoda tako da taj napojnica nije nikakva milostinja

  • Flying Squirrel

    03. jul 2023 | 08:32

    u americi u mnogim ugostiteljskim objektima bakšiš=napojnica je automatski uključen u račun 18% negde i više baš zbog problema sa turistima koji neznaju kako to funkcioniše.neki lokali ti daju račun gde ti piše koliko je 15% 18% 20% 25% od ukupnog računa da bi mogao da ostaviš adekvatnu napojnicu osobi koja te je služila.