U Japanu je to uvreda, a u SAD bez toga nećete biti usluženi: Razlike u davanju bakšiša širom sveta
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
alal vera alal vera
treba te da shvatite i razumete jednu stvar. konobari i ugostitelji u globalu u americi praktično su plaćeni jako mizerno tako da im je napojnica ustvari jedina plata.
6+4+3=2
ogromnoj većini ljudi koji rade u ugostiteljstvu u americi bakšiš je osnovni i skoro jedini izvor prihoda tako da taj napojnica nije nikakva milostinja
Flying Squirrel
u americi u mnogim ugostiteljskim objektima bakšiš=napojnica je automatski uključen u račun 18% negde i više baš zbog problema sa turistima koji neznaju kako to funkcioniše.neki lokali ti daju račun gde ti piše koliko je 15% 18% 20% 25% od ukupnog računa da bi mogao da ostaviš adekvatnu napojnicu osobi koja te je služila.