• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

U restoranu kreatora "South Park-a" je zabranjen bakšiš: Kod njih se ne dolazi na običnu večeru

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potencijalni gosti se prijavljuju na mejling listu kako bi dobili priliku da kupe karte za ulazak u restoran i za večeru

  • 1
Casa Bonita restoran, Kolorado Printskrin: Google maps

Kreatori crtanog serijala "South Park", Met Stoun i Trej Parker, nedavno su ponovo otvorili čuveni meksički restoran i prostor za zabavu Casa Bonita sa povećanom platom za konobare od 30 dolara na sat, ali bez napojnica.

Casa Bonita se nalazi u Lejkvudu u Koloradu i prvi put je otvorena pre skoro 50 godina. Restoran koji se prostire na više od 52.000 kvadratnih metara sadrži pećinu koja se zove Black Bart's Cave. Njegova jedinstvena ponuda nedavno je navela jedne novine da nazovu Casa Bonita "Diznilend meksičkih restorana".

Stoun i Parker su kupili Casa Bonita 2021. godine nakon što je poslovanje restorano bilo poremećeno tokom pandemije, što je rezultiralo podnošenjem zahteva za bankrot. Duo iz South Parka kupio je Casa Bonita za 3,1 milion dolara u septembru 2021. godine. Od tada, par je uložio 40 miliona dolara u renoviranje i nadogradnju mesta pre njegovog ponovnog pokretanja.

Restoran je ponovo otvoren sa ograničenim radnim vremenom, zbog "beta testiranja" raznih funkcija, a potencijalni gosti su se prijavili na mejling listu kako bi dobili priliku da kupe karte za ulazak u restoran.

Oni su shvatili da gosti koji su unapred kupili kartu nemaju običaj da daju bakšiš.

South Park Met Stoun Trej Parker Printskrin: Youtube/South Park Studios

- Da bismo obezbedili više od prosečne, pouzdane plate, prešli smo na model bez napojnice i udvostručili satnicu na više od 30 dolara po satu za naše uslužno osoblje - rekao je portparol Casa Bonita za KDVR.

Ova promena, kažu, znači i njihovim gostima, koji mogu da uživaju u Casa Boniti bez neočekivanih troškova.

- Od naših 256 zaposlenih, ukupno dvoje je bilo nezadovoljno zbog toga - kažu oni.

KDVR je u izveštaju naveo da bi sa 30 dolara na sat, osoblje u Casa Bonita zarađivalo nekoliko dolara više od prosečne plate u svim zanimanjima u državi Kolorado.

Stoun i Parker posvetili su epizodu svoje hit satirične crtane serije "South Park" Casa Boniti u sedmoj sezoni emisije, koja je emitovana 2003. godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    3. jul 2023 | 12:15

    "bez neočekivanih troškova" - НЕОЧЕКИВАНИ трошкови су сама суштина америке. Само пробајте да рентирате ауто за цену која пише на реклами.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>