• 9

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upali smo u pogon poznate srpske kompanije za proizvodnju hrane: Bili smo zapanjeni onim što smo pronašli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je idealno mesto za radoznale

  • 9

Firma "Friends and Plants" nastala je iz želje da se tržištu Srbije ponudi nov način ishrane, prilagođen ritmu današnjeg života.

Njima je na prvom mestu kvalitetan, ukusan i zdrav obork, o čemu svedoči 11 jela koja se svakodnevno zanatski pripremaju po specijalnim receptima.

Zdravo, a veoma ukusno, idealan je opis obroka koji se nalaze u praktičnim pakovanjima modernog dizajna.

S obzirom na to da smo bili veoma radoznali, "upali"  u  samu proizvodnju veganske hrane i već na ulazu smo  zatekli odlično raspoložene zaposlene koji su nas ljubazno ugostili. Kako su istakli, ovo je za njih veliki izazov, ali i prelepo provedenih 8 sati dnevno jer osim što uživaju u pripremi hrane, oni doprinose na taj način ekologiji jer šire ideju o benefitima koje ishrana na bazi celovitih delova biljaka ima kako po zdravlje čoveka, tako i po zdravlje planete.

Na "vrhu" firme nalaze se Tamara i Emilija, prijateljice, koje su se upoznale još na fakultetu. Zajedničku ideju o započinjaju biznisa realizovale se ubrzo,a nakon nešto više od godinu dana, veoma su zadovoljne dosadašnjim razvojem i prijemom od strane potrošača.

Ono što je karakteristično za sva jela u "Friends and plants-u" jeste to da ne sadrže nijednu namirnicu životinjskog porekla i imaju savršen ukus, što nam je bio pravi šok jer u Srbiji gotova sva jela sadrže životinjske proizvode, a najviše meso. 

U proizvodnji koju je obišla ekipa Telegrafa, osim nasmejanih radnika, uočili smo da nema mesa, sireva, jaja... A svaka prostorija miriše na raznovrsne začina koje ova firma troši u velikim količinama.

Prođite zajedno sa nama kroz zanatsku proizvodnju veganske hrane, pogledajte video na početku teksta.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Resava 88

    7. jul 2023 | 20:36

    Sve je to hrana bez konzervansa i aditiva,sve prirodno i sveže ali ja spremam sam sa svoje njive i štale.

  • Vodolijax

    7. jul 2023 | 20:50

    Nemamo mi taj standard da se hranimo zdravo.......

  • Deda Stojko

    7. jul 2023 | 21:40

    Previše lepo da bi bilo istinito

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>