• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Snimio lopove i umesto da dobije pohvalu, firma mu uručila otkaz: Kako biste vi reagovali na njegovom mestu?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što su trojica momaka pobegla sa parkinga radnje, zaposleni je pozvao policiju

  • 2

Radnik u supermarketu iz Kolorada otpušten je zbog snimka na kom je usnimio tri muškarca kako kradu deterdžent za veš iz radnje u iznosu od oko 500 dolara.

Naime, kako piše Nypost, Santino Burola, je nakon upozorenja da je u toku krađa u radnji, izvadio svoj telefon i počeo da snima.

- Video sam muškarca koji je već uveliko zašao iz radnje i i moj prvi instinkt je bio da snimim - pojasnio je bivši zaposleni.

"Stvarno, moraš da pribegneš ovome? Ekonomija i nije tako loša", moglo se čuti kako Burola govori, u sada već viralnom videu.

Nakon što su trojica momaka pobegla sa parkinga radnje, Burola je pozvao policiju.

- Postavio sam snimak na TikTok u nadi da će ih neko prepoznati - rekao je bivši zaposleni o videu koji je pogledan  1,5 miliona puta, uključujući i repera Snup Doga.

Sutradan, Burola je na poslu saznao da je suspendovan, a nedelju dana kasnije je i otpušten.

 

@thagodfather01

♬ original sound - thagodfather01

- Ja i sindikalni predstavnik smo seli sa njima i preporučili su prekid rada. Nikada ne bih dozvolio da bilo kakvo kriminalno ponašanje prođe nekažnjeno, pogotovo kada se dešava ispred mene.

Naime, po pravilu, pojedine američke radnje brane svojim zaposlenima bilo kakvu interakciju sa lopovima u slučaju krađe jer im je bezbednost zaposlenih najvažnija.

U ovom slučaju, smatra se da je Burola prekršio pravila firme jer umesto da je samo pozvao policiju nakon što su lopovi napustili krug radnje, on ih je prethodno snimao i dobacivao im.

Bivši zaposleni s druge strane smatra da nije prekršio nijedno pravilo, niti je fizički dotakao lopove - sve što je radio se ticalo pomoći zajednici.

- Da li se osećam kao da sam prekoračio ograničenja? Ne zaista, jer nisam fizički pipnuo nikoga, niti uticao na njihovu krađu na bilo koji način, samo sam otkrio njihove registracijske tablice - dodao je.

Mnogi su stali na stranu bivšeg zaposlenog.

(Telegraf Biznis)

Video: Dijana Kocić je dala otkaz u uspešnoj firmi i našla posao duše: Koje su zablude o influenserima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    6. jul 2023 | 16:11

    zato je dobio sto su sa šefa u dilu kako su mogli u kolica toliko da iznesu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>