• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poštanska ne kupuje Prvu Banku Crne Gore: Nije ni bilo pregovora

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

NAvodi nisu tačni

  • 0
postanska prva banka banke

Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji da je "Banka Poštanska štedionica zainteresovana za kupovinu Prve banke Crne Gore", potvrđeno nam je da ovi navodi nisu tačni.

Naime, nije ni bilo pregovora o eventualnoj kupovini.

"Banka Poštanska štedionica, zahvaljujući ekonomskoj i finansijskoj stabilnosti u Republici Srbiji, u prvoj polovini 2023. godine, kao i prethodnih godina, nastavlja da ostvaruje poslovne rezultate iznad planiranih na dobrobit klijenata i države Srbije", saopšteno je iz Banke Poštanske štedionce.

Ovim povodom oglasio se i predsednik Srbije.

Vučić: Notorna neistina

Aleksandar Vučić izjavo je danas da su neistiniti navodi da će Banka Poštanske štedionice kupiti Prvu banku iz Crne Gore.

''Kada je reč o kupovini Prve banke, koja je u vlasništvu Đukanovića, od strane Poštanske štedionice, reč je o notornoj neistini. Na takve neistine smo u Srbinji navikli'', rekao je Vučić tokom zajedničke konferencije za medije sa crnogorskim kolegom Jakovom Milatovićem.

Govoreći o mogućnosti uvođenja direktnog platnog prometa između Srbije i Crne Gore, Vučić je rekao da je to važno pitanje i jedna od prepreka u razvoju biznisa i ekonomskih odnosa dve zemlje.

''Ne bih da govorim o tome ko je za to krivac, ali samo želim da znate da je sa naše strane to potpuno čisto. Ovde je u pitanju nešto drugo. Najveći broj korespodentskih banaka u Crnoj Gori je iz Švajcarske i Nemačke, pa oni žele da sa tim rade. Kod nas to funkcioniše 15 godina sa BiH, gde je valuta za plaćanje konvertabilna marka. Po principu međunarodnog kliringa, tu nema problema'', rekao je Vučić.

(Telergaf Biznis)

Video: Milatović: Stavljamo fokus na teme koje nas zbližavaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>