• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Bred Pit optužen da je "pljačkao" vinograd u Provansi koji je posedovao sa Anđelinom Džoli

Vreme čitanja: oko 3 min.

U optužbi stoji da se Pit ponašao kao "razmaženo dete" dok je učestvovao u "očiglednom otimanju novca"

  • 0
Bred Pit i Anđelina Džoli vinarija Miraval Castle Foto-kolaž: Crystal Pictures / Crystal pictures / Admedia, Inc / ddp USA /Profimedia, Tanjug/AP

Bred Pit je "opljačkao" vinograd Šato Miraval koji je posedovao sa bivšom suprugom Anđelinom Džoli u Provansi, potrošivši milione dolara na renoviranje bazena i studija za snimanje, tvrde advokati koji tuže glumca.

Nouvel, kompanija preko koje je Džoli ranije imala udeo u francuskoj vinariji, istakla je u podnesku sudu u Kaliforniji da joj Pit i njegovi partneri duguju više od 350 miliona dolara. Kompanija je navela da su se "uključivali u sve nečuvenije radnje da zadrže kontrolu" nad Miravalom, dok su navodno oduzimali njegovu imovinu.

U optužbi stoji da se Pit ponašao kao "razmaženo dete" dok je učestvovao u "očiglednom otimanju novca", poslednji su čin u ogorčenoj pravnoj svađi između holivudskih zvezda. Oni su zahtev za razvod braka podneli u teškim okolnostima 2016. godine, a Džoli je optužila Pita za napad u pijanom stanju na nju i decu, dok su bili na privatnom letu za SAD, piše Financial Times.

Ovaj 59-godišnjak je negirao optužbe za napad i optužio Džoli u prethodnim sudskim podnescima da je pokušala da naruši njegovu reputaciju prodajom Nuvela, koji je sadržao njen deo Miravala, "iza njegovih leđa", milijarderu Juriju Šefleru, rođenom u Rusiji. Pit je u prethodnim podnescima rekao da su se njih dvoje dogovorili "da će odvojeno prodati svoje deo samo uz pristanak drugog", što je Džoli demantovala.

Dubina spora ovog dvojca otkrivena je u tužbama oko vinograda, koji je par kupio za 25 miliona evra 2008. godine, nakon obilaska imanja na francuskoj obali Sredozemnog mora. Brend rozea koji su osnovali uz pomoć čuvenog vinara iz Rone Marka Perina ostvario je više od 15 miliona evra profita u 2022. gdini, pokazuju podaci.

Od razvoda, Pit je "smislio do sada uspešan plan da preuzme de fakto kontrolu nad Šato Miravalom", tvrde Nouvelovi advokati, navodeći da je onemogućio Šeflerovoj firmi da upravlja kompanijom odbijanjem da imenuje neutralne direktore u odbor.

Pitovi advokati su odbili da komentarišu. Perinov tim nije odgovorio na zahtev za komentar. Ljudi upućeni u Pitovu strategiju nazvali su tvrdnje "apsurdnim" i rekli da su ulaganja u imovinu bila "u korist poslovanja". Oni su ukazali na činjenicu da je Miravalov roze nedavno proglašen najboljim u Provansi od strane magazina Le Figaro.

Pitovi advokati su ranije optužili Šeflera za pokušaj "neprijateljskog preuzimanja" vinograda. Pit takođe tvrdi da i dalje poseduje 60 odsto imanja, tvrdeći da je samo "nominalno" preneo 10 odsto na Džoli 2013. godine.

Nouvelov pravni tim rekao je da je Džoli u početku pokušala da proda svoj deo Miravala Pitu, ali je otišla jer je ugovor uslovljavao njenim potpisivanjem sporazuma o neomalovažavanju.

Oni su dalje tvrdili da je Pit potrošio "milione na besmislene projekte, uključujući više od milion dolara na renoviranje bazena, za četiri izgradnje i rekonstrukcije stepeništa i za trošenje miliona na restauraciju studija za snimanje". Dodali su da je Pit trošio "skoro milion evra godišnje na stalnu obnovu kamenih zidova od zidara iz Hrvatske", a blizu tri miliona evra na neodređene troškove kao što je "rad konfekcije".

U podnesku od ponedeljka, Šeflerova kompanija optužila je Pitov tim da je pokrenuo "ksenofobičnu, neistinitu, klevetničku kampanju dostojnu samog Putina" protiv preduzetnika rođenog u Rusiji, koji je bio primoran da ode u izgnanstvo zbog kritike Kremlja. Pitovi advokati su ranije tvrdili da Stolijevo vlasništvo "preti da naškodi Miravalovoj pažljivo izbrušenoj reputaciji i brendu" zbog njegovih navodnih veza sa ruskim i državnim akterima Saudijske Arabije.

(Telegraf Biznis)

Video: Hipsterski biznis: Uzgoj grožđa i proizvodnja "kraft" vina u srcu Londona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>