• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najluksuzniji električni automobil je Rols Rojs: Košta 420.000 dolara i kažu da je "neverovatno tih"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misija kompanije je da postane potpuno električni proizvođač do kraja decenije

  • 0
Rolls-Royce, Rols Rojs Foto: Kyodo/Newscom / Newscom / Profimedia

Najluksuzniji električni automobil koji možete kupiti je Rols Rojs Spektre i košta 420.000 dolara.

Lako je postaviti pitanje zašto bi neko potrošio pola miliona dolara na automobil kao što je Rols Rojs. Dok ne sednete za volan. Onda sve ima savršenog smisla, objašnjava reporter Insajdera koji je imao priliku da ga provoza.

Prošlog meseca proveo je dan testirajući novi Rols Rojs, prvo električno vozilo ultra-luksuznog brenda. Bio je oduševljen raskošnom unutrašnjosti kupea od 420.000 dolara i neverovatno mirnim osećajem vožnje.

Spolja, Spectre ima zastrašujući izgled. Njegova elegancija i monolitan dizajn su čisti Rols Rojs. Na prvi pogled, ovaj električni automobil ima sve oznake po kojima je Rols poznat: blistavu rešetku, zabačenu siluetu, uočljiv logo, čak i kada je automobil u pokretu.

Naravno, tu je i kultni ukras za haubu Spirit of Ekstazi, koji je Rols Rojs redizajnirao za Spectre da bi ga učinio malo aerodinamičnijim.

- Ono što me je dočekalo je nesumnjivo najluksuznija i najudobnija kabina u kojoj sam ikada bio. Kožno sedište vozača bilo je plišano i podržavajuće. Vraćajući se u njega, primetio sam da je naslon za glavu bio izuzetno mekan i lagan. Kabina je bila preplavljena izuzetnim drvenim ukrasima, ukusno mekom kožom i svetlucavim komadićima pravog metala. Glavni utisak je da je neverovatno tih - objašnjava on.

Misija kompanije je da postane potpuno električni proizvođač do kraja decenije, a smatra se da trenutni obrtni moment, tihi rad i "osećaj neprimetne brzine" savršeno odgovara vrlinama koje gaji Rols-Rojs.

(Telegraf Biznis)

Video: Naličje operacije "Bugatti-Rimac": Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>