• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dobila otkaz jer je 28 minuta ranije otišla sa posla: Na tom mestu radila je 23 godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doktorka negira da nije bila na radnom mestu 28 minuta, pa je dobila podršku sindikata

  • 4
Doktorka sa stetoskopom, stetoskop Foto: Shutterstock

Uprava klinike iz nemačkog grada Hamburga otpustila je doktorku zbog toga što je napustila posao 28 minuta ranije. Doktorka smatra da nije trebalo da dobije otkaz zbog čega ne prihvata raskid radnog odnosa.

Nakon 23 godine rada sve bi moglo da bude gotovo samo zbog 28 minuta. Bar tako smatra klinika iz Hamburga koja je dala otkaz doktorki koja je navodno napustila svoje radno mesto 28 minuta ranije, piše Fenix Magazin.

Anesteziološkinju je iznenadio otkaz. Do tog trenutka nije bilo pritužbi na njen rad, pišu nemački mediji. Doktorka negira da nije bila na radnom mestu 28 minuta, pa je dobila podršku sindikata.

- Ne prihvazamo otkaz. Ovde se radi o mnogo više od 28 minuta, radi se o principu - rečeno je iz sindikata.

Sindikat optužuje kliniku da se otkazom želi rešiti zaslužnog sindikaliste. Navedena doktorka je više puta pregovarala o kolektivnim ugovorima s klinikom za sindikat. Pre nekoliko godina pomogla je da se organizuje štrajk upozorenja doktora u Hamburgu. Trenutno je članica pregovaračkog odbora koji vodi pregovore o novim kolektivnim ugovorima sa klinikom.

Zbog ovoga, doktorka je suspendovana na neodređeno vreme.

- Moramo zaštititi svoje predane članove od nepovoljnih situacija kada pregovaraju za svoje kolege - objašnjavaju iz sindikata.

Sa klinike navode kako se prema svim zaposlenima odnose isto, bez obzira jesu li članovi sindikata ili ne. Klinika ne želi da komentiše konkretan slučaj. Ročište za mirenje pred radnim sudom nije uspelo. Doktorka je odlučna da zadrži svoj posao, dok klinika želi da je se reši.

Obe strane i sindikat se ponovno se sastaju u novembru kada će pokušati pronaći rešenje za ovaj slučaj. Sud će tada predložiti novi pokušaj nagodbe.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić na događaju, posao za 1.000 ljudi: Otvorena fabrika "Hansgrohe" u Valjevu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mix

    18. jul 2023 | 19:14

    Nikad ne bih želeo biti Doktor... Toliko škole, a svi te ponižavaju.. Užas!

  • ARS

    18. jul 2023 | 22:53

    Svi oni koji doktorski poziv smatraju ,,poslom" i nisu za doktorsku profesiju, lečite tatu i mamu ali pravo pitanje je kako prave doktore nagraditi za znanje ?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>