• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nećak čečenskog lidera novi šef ruske filijale poznatog proizvođača jogurta "Danon"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zakrijev (32) je zamenik premijera Čečenije i ministar poljoprivrede u toj ruskoj republici

  • 0
Voćni jogurt Foto: Pixabay

Jakub Zakrijev, nećak čečenskog lidera Ramzana Kadirova, danas je imenovan za novog šefa ruske podružnice francuskog proizvođača jogurta "Danon", nad kojim je kontrolu preuzela ruska država.

Imenovanje je potvrdio Ahmed Dudajev, čečenski ministar za nacionalnu politiku, spoljne odnose i informisanje, prenosi Rojters.

- Odabir njega za generalnog direktora podružnice "Danon", Rusija pokazuje da su predstavnici tima čečenskog predsednika i heroja Rusije Ramzana Ahmatoviča Kadirova talentovani i uspešni menadžeri - naveo je Dudajev na Telegramu.

Zakrijev (32) je zamenik premijera Čečenije i ministar poljoprivrede u toj ruskoj republici. On je sin Zulaj, jedne od starijih sestara čečenskog lidera, a studirao je ekonomiju na Moskovskom državnom univerzitetu.

Imenovanje Zakrijeva ukazuje na značajan uticaj Kadirova, sina bivšeg čečenskog ldiera Ahmada Kadirova, koji je ubijen u bombaškom napadu 2004. godine u Groznom, navodi Rojters. Ruska država preuzela je kontrolu nad ruskom podružnicom francuskog proizvođača jogurta "Danon", zajedno sa udelom danske kompanije "Karlsberg" u ruskoj pivari "Baltik", navodi se u ukazu koji je predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao u nedelju.

(Telegraf Biznis)

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>