• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Carinici na Kelebiji oduzeli robu vrednu 20.000 evra: Kamion vozio iz Danske ka Severnoj Makedoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač kamiona je novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja, saopštila je Uprava carina

  • 1
Kelebija, roba, krijumčarenje Foto: Tanjug/MFUC

Na Terminalu Kelebija, u saradnji sa policijom, carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, čija je ukupna vrednost procenjena na više od 20.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi, prekršaj je otkriven u utorak 18. jula, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamion stranih registarskih oznaka, koji je prema tranzitnoj dokumentaciji prevozio robu iz Danske ka Severnoj Makedoniji.

Carinici su prilikom kontrole u prostoru predviđenom za odlaganje alata, sa obe strane kamionske prikolice, kao i u kabini iznad ležaja, pronašli i veliku količinu sakrivene robe.

Pomenuti prostor bio je prepun torbi i kutija u kojima se nalazila muška, ženska i dečja garderoba, sa etiketama poznatih robnih marki na sebi.

Pored odeće, u kabini i paletarnicima pronađeni su i mali kućni aparati, ručni alat, tepih, kućna dekoracija, šolje, čaše, sijalice, pakovanja različite kafe i druga nova roba.

Krijumčarena roba je u hitnom sudskom postupku oduzeta, a 26-godišnji vozač kamiona je novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja, saopštila je Uprava carina.

(Telegraf Biznis)

Video: Prihodi Uprave carine su u 2021. bili veći za 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusko

    19. jul 2023 | 16:46

    Sramota, zasto oduzeti coveku robu ,stvari ionako ide za Makedoniju.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>