• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom dobija prolaze za automatsko očitavanje pasoša: Novina koja će ubrzati protok ljudi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na beogradski aerodrom tokom ovog perioda sleće više od 15 aviona u roku od sat vremena

  • 2
Aerodrom Nikola Tesla Beograd zgrada Foto: A. Nalbantjan

Kompanija Belgrade Airport pozdravlja najavu ministra Vesića i Ministarstva unutrašnjih poslova o postavljanju prolaza za automatsko čitanje pasoša na pasoškim kontrolama na Aerodromu Nikola Tesla radi efikasnijeg protoka putnika.

Tokom letnje sezone saobraćaj je značajno povećan na svim graničnim prelazima, pa ni aerodromi nisu izuzetak. Kašnjenje letova dovodi do toga da mnogi avioni poleću i sleću u isto vreme, što stvara gužve na šalterima za čekiranje, pasoškoj kontroli i prostoru za preuzimanje prtljaga.

Na beogradski aerodrom tokom ovog perioda sleće više od 15 aviona u roku od sat vremena, sa više od 2.000 ljudi, što je izazov za osoblje na aerodromu, avio-kompanije i pripadnike granične policije.

U novoizgrađenom centralnom delu terminala broj šaltera pasoške kontrole za pripadnike granične policije povećan je na 16, u odnosu na 12, koliko ih je bilo na staroj lokaciji. U narednom periodu biće na raspolaganju dodatnih 6 šaltera na lokaciji dolazaka. Automatsko očitavanje pasoša u ​​velikoj meri će doprineti ubrzanju protoka putnika.

- Savetujemo putnicima da pripreme putne isprave i avionsku kartu neposredno pre dolaska na šalter za pasošku kontrolu, kako bi ubrzali kontrolu pasoša - kažu u kompaniji.

(Telegraf Biznis)

Video: Da ovo jeste na zemlji i nije naučna fantastika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    19. jul 2023 | 17:06

    Nista njima ne moze da pomogne. Neljubazno osoblje, manjak radnika, gubljenje prtljaga (ogroman broj u poslednjih par meseci), prodaja pogresnih karata (kupite kartu za direktan let, a dobijete let sa presedanjem)… Aerodrom Nikola Tesla i kompanija AIR Srbija - primer kako ne treba poslovati.

  • dragan

    19. jul 2023 | 20:07

    Najgori u eu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>