• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omega podnela krivičnu prijavu zbog "Frankenštajn" sata: Prevarili ih za više od tri miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomenuti sat je 2021. godine u Ženevi prodala aukcijska kuća Filips, a kupac je bila upravo firma Omega

  • 0

Proizvođač luksuznih satova Omega podneo je krivičnu prijavu zbog prodaje falsifikovanog modela sata Spidmaster za više od tri miliona evra.

Kako prenosi Blumberg, kompanija Omega smatra da su njeni bivši zaposleni umešani u prevaru i da su u zaveri sa drugim licima napravili takozvanu "Frankenštajn" verziju starog sata Spidmaster.

Navodno, sat je mešavina autentičnih i neautentičnih komponenti. Portparol tužilaštva u Bernu potvrdio je prijem krivične prijave, ali je odbio da kaže da li je pokrenuta istraga.

Omega i matična kompanija Svoč su odbile da komentarišu ovaj događaj. Pomenuti sat je 2021. godine u Ženevi prodala aukcijska kuća Filips, a kupac je bila upravo firma Omega, koja je za ovaj falsifikovani sat isplatila rekordnih 3,21 miliona evra.

Vest o falsifikovanom satu je šokirala celu zajednicu koja se bavi luiksuznim satovima i aukcijama, a aukcijska kuća Filips je pozdravila podnošenje krivične prijave i rekla da željno očekuje rezultate istrage.

- Očekujemo da će nas kontaktirati tužilaštvo i spremni smo da predamo sve naše dokaze koji su relevantni za ovu transakciju - rekao je portparol Filipsa.

Omega je ranije rekla da Filips nije otkrio ko je prodao sat za koji se tvrdi da je proizveden 1957. godine, a aukcijska kuća je uzvratila saopštenjem da će otkriti identitet prodavca ako to zatraže policija ili tužioci. Prema procenama finansijskih stručnjaka iz kompanije Morgan Stenli, Omega je prošle godine zabeležila prihod od 2,6 milijardi evra, podseća Blumberg.

(Telegraf Biznis)

Video: Cena najjeftinijeg sata je u iznosu komfornijeg stana u centru Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>