Mario proda i do 700 kugli sladoleda dnevno: Jedan poslovni potez izdvojio ga je od drugih sladoledžija
O toj čuvenoj kugli sladoleda iz Hrvatske ne prestaje da se priča, a njena "popularnost" bi se mogla izmeriti u rangu sa nekim inostranim glumcem ili glumicom.
Ovaj put donosimo vam dobar poslovni potez jednog Hrvata koji je svoju prodaju podigao sa 30 do 50 kuglica dnevno na čak 700, a uradio je samo ono što niko nije hteo. Prepolovio je cenu dezerta koji nudi.
- Pre nešto više od mesec dana otvorili smo u centru Pule ‘gelato shop’, a dobavljači i ostali s kojima smo razgovarali o tome savetovali su nam cenu od 2 evra za kuglicu, kakva je ove godine na obali uobičajena. Prihvatili smo sugestiju i krenuli s tom cenom, ali promet je bio i više nego skroman. Onog dana kad smo otvorili, prodali smo 34 kuglice, a situacija se nije značajnije menjala ni u idućim danima, kaže Mario Funčić.
Svestan da je vrag odneo šalu i da u lokaciji ili poslovnom modelu koji je zamislio nešto ozbiljno ne štima, odlučio je malo da ispita tržište. Krenuo je s akcijom u kojoj je dotadašnju cenu prepolovio i instant reakcija tržišta bila je fascinantna, piše Poslovni dnevnik.
Akcija se pokazala kao dobar potez, pa je tako Mario u prvom danu prodao 332 kuglice, a brojka je nastavile da raste i tokom narednih dana.
- Pa smo dnevno prodavali i do 700 kuglica. Po završetku akcije cenu smo vratili na 2 evra, a reakcija tržišta ponovo je bila trenutna. Ljudi su prilazili prozoru, primetili bi tu novu cenu i odlazili bez sladoleda. S promenom sam pao opet tamo gde sam bio, na 50-ak prodanih kuglica dnevno, a to znači da sam nakon podmirenja svih troškova, tih dana praktično ostajao u minusu - priča ugostitelj.
Bolje rezultate nije ostvario ni kada je stavio srednju cenu, 1,50 evro, tako da je shvatio da najveći promet ima kada je kuglica evro, onako kako su sugrađani i turisti navikli.
Podsetimo, od početka leta vodi se polemika o kugli sladoleda na hrvatskom primorju koja čak ide i do 3,50 evra.
- Iz Nemačke smo i tamo je 1,50 evro. A ovde možemo samo da gledamo - ispričala je jedna turistkinja.
(Telegraf Biznis)
Video: Dobili smo recept za najbolji burek
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Перагеније
"na hrvatskom primorju" - ШТА би то било? Пула је у старој италијанској провинцији Истри.
Podelite komentar
ND H
Ko umije njemu dvije,rekoše davno naši stari.
Podelite komentar