• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj grad nudi lekarima 300 evra za stanovanje: Tako pokušava da privuče medicinski kadar

Vreme čitanja: oko 1 min.

Subvencija po zaposlenom iznosi 300 evra mesečno, a prema dogovorenoj raspodeli Grad Labin će participirati sa 100 evra, a opštine svaka po 50

  • 0
bolnica lekar telefonski poziv zakazivanje pregleda telefon Foto: Shutterstock

Opšte je poznato da je nedostatak medicinskog kadra jedan od najvećih izazova s kojim su suočene mnoge zdravstvene ustanove u celoj Hrvatskoj. Grad Labin i opštine odlučili su sufinansirati troškove stanovanja zdravstvenih radnika na tom području, a opšte je poznato da je nedostatak medicinskog kadra jedan od najvećih izazova s kojim su suočene mnoge zdravstvene ustanove u celoj Hrvatskoj.

Labinski zvaničnici potpisali su sa Istarskim domovima zdravlja Sporazum o sufinansiranju troškova smeštaja na području Labinštine za zdravstvene radnike Istarskih domova zdravlja.

Sporazumom su se obavezali da će u sklopu stambenog zbrinjavanja zdravstvenih radnika deficitarnih zanimanja za radnike labinske ispostave sufinansirati smeštaj za do pet zdravstvenih radnika.

Subvencija po zaposlenom iznosi 300 evra mesečno, a prema dogovorenoj raspodeli Grad Labin će participirati sa 100 evra, a opštine svaka po 50 evra mesečno.

(Telegraf Biznis)

Video: Najviše se traže ove oblasti: Lekara specijalista gotovo da nema, doktori medicine čekaju na posao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>