• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od sutra i firme mogu da koriste jedinstven tag u Srbiji i Severnoj Makedoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Napomenuo je i da Dina karticom nije moguće vršiti plaćanje putarine u Severnoj Makedoniji

  • 0
Goran Vesić putarina naplata Stara Pazova Foto: Tanjug/Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture/Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da od sutra i sva pravna lica mogu da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će im biti omogućeno onlajn plaćanje putarine za prolaske autoputevima Srbije i Severne Makedonije, upotrebom jedinstvenog taga.

“Zajednički tag između Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez, o čemu najbolje svedoči podatak da je skoro 20.000 ljudi u Srbiji iskoristilo mogućnost da sa jednim tagom putuje kroz obe zemlje”, rekao je Vesić.

Sada se ista mogućnost pruža i firmama, da koristeći ovu pogodnost, ubrzaju protok svojih roba i usluga, dodao je ministar.

“Ponosni smo na projekat zajedničkog taga, jer njime pokazujemo kako možemo da radimo u korist i građana i privrede, što je i cilj politike koju vode predsednik i Vlada Srbije”, istakao je Vesić.

On je pojasnio da se mogućnost korišćenja zajedničkog taga odnosi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i za već postojeće korisnike u pripejd sistemu i one koji imaju zaključen ugovor sa JP „Putevi Srbije“, kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Dodao je i da bi sva pravna lica pre nego što postanu korisnici veb platforme trebalo da provere dnevne limite svojih platnih kartica, kako bi bili sigurni da su u skladu sa njihovom planiranom dnevnom potrošnjom.

Napomenuo je i da Dina karticom nije moguće vršiti plaćanje putarine u Severnoj Makedoniji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>