• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inženjer iz Fijata davao pogrešne informacije o emisijama dizel motora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija Fijat Krajsler pristala je da plati oko 300 miliona dolara kazne zbog pokušaja da izbegne propise vezane za štetne emisije gasova

  • 0
Fiat Chrysler Automobile, FCA, Fijat Krajsler, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Emanuele Palma, automobilski inženjer zaposlen u kompaniji "Fijat Krajsler", optužen za pogrešne izjave američkim regulatorima o sistemima za kontrolu emisija dizel motora, izjasnio se krivim, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

"Viši zvaničnici u kopmaniji Fijat Krajsler SAD, uključujući gospodina Palmu, skovali su zaveru da zaobiđu standarde zagađenja i dobiju EPA sertifikate za stotine hiljada modela SUV i kamioneta pod lažnim izgovorom", poručio je pomoćnik generalnog tužioca Tod Kim iz Odeljenja za životnu sredinu i prirodne resurse Ministarstva pravde.

Kako prenosi Rojters, prema sporazumu o priznanju krivice, ne očekuje se da će Palma, koji je u procesu preseljenja iz Mičigena u Italiju, provesti vreme u pritvoru.

Kompanija Fijat Krajsler pristala je u junu 2022. da plati oko 300 miliona dolara kazne zbog pokušaja da izbegne propise vezane za štetne emisije gasova za više od 100.000 starijih ''Ram'' pikapova i ''Džip'' sportskih terenskih vozila namenjenih američkom tržištu.

(Telegraf.rs)

Video: Radnici Fijata: Čekamo socijalni program, nema otkaza

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>