• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Barbenhajmer" ludilo vlada svetom: Očekuje se da će ovo biti najprofitabilniji vikend za filmsku industriju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Borba dva filmska ostvarenja, čije premijere su u istom danu, nije uobičajena priča o uspehu na blagajni

  • 0
barbi margo robi, Film "Openhajmer" Printskrin: YT/Warner Bros. Pictures, Foto: Tanjug/AP/Universal Pictures

Pomama "Barbenhajmerom", čija je popularnost porasla tokom poslednjih nekoliko nedelja, skoro je spremna da dovede blagajne do usijanja.

Boks Ofis Pro, publikacija koja prati učinak na blagajnama, objavila je ove nedelje da predviđa vikend u bioskopu od 200+ miliona dolara.

To bi rezultiralo jednim od najvećih bioskopskih dana, od kada je pandemija preokrenula industriju, i velikom pobedom za Holivud dok su pisci i glumci u štrajku. S obzirom na to da je proizvodnja u zastoju, to bi mogao biti poslednji veliki blokbaster vikend na duže staze javlja CNN.

Borba dva filmska ostvarenja, čije premijere su u istom danu, nije uobičajena priča o uspehu na blagajni. To je više efekat viralne internet senzacije koja je preplavila društvene mreže šalama i parodijama o suprotstavljenim filmovima.

Da se razumemo, oba filma sama po sebi privlače ogromnu pažnju, a mimovi dodatno povećavaju posećenost.

- Ovo je definitivno jedna od najluđih i najnepredvidivijih situacija u industriji - rekao je analitičar Boks Ofisa.

- Openhajmer i Barbi su bili predodređeni za verovatni uspeh, ali je društveni fenomen eskalirao u ono što se čini da će biti jedan od najvećih filmskih vikenda od 2019. Čak i oni koji ne posećuju redovno bioskope su svesni te promocije.

Mim "Barbenhajmer" kruži već neko vreme, odnosno od momenta kada je objavljeno da će filmjovi biti pušteni u istom danu.

Nikome nije bilo jasno kako će dva filma, koja se žanrovski i stilski ne mogu više razlikovati, biti prinuđeni da dele blagajne istog vikenda.

"Barbi" je optimistična komedija umotana u prepoznatljivu ružičastu i druge vesele boje ikone lutke dok je "Openhajmer“ ozbiljna, trosatna drama sa mračnim slikama usredsređenim na rat i potencijalno uništenje čovečanstva.

Ali, kako kažu, suprotnosti mogu da se privlače. Tom Kruz je pomogao da se ovaj fenomen oživi prošlog meseca kada je na društvenim mrežama objavio da će gledati oba filma.

Inače, filmski studiji izbegavaju puštanje velikih filmskih ostvarenja tokom istog vikenda, ali u ovom slučaju, blokbasteri pomažu jedno drugom.

Video: Glumica Bojana Grabovac o tajnama iza kamere: Kakav je posao umetnika, a kakav biznismena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>