• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija deli pola miliona televizora besplatno: Umesto novca, žele samo našu pažnju

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reč je o neobičnom modelu koji dolazi sa dva ekrana

  • 0
televizija televizor Foto: Unsplash/Glenn Carstens-Peters

Svojom pažnjom i podacima, umesto novcem, zainteresovani će plaćati televizor američkog startapa Teli čija bi cena, da se prodaje na tržištu, iznosila oko 1.000 dolara.

Reč je o neobičnom modelu koji dolazi sa dva ekrana. Dijagonala klasičnog ekrana iznosi 55 inča, uz 4K rezoluciju, a ispod njega nalazi se još jedan dodatni ekran dosta manjih dimenzija na kom se ne prikazuje TV program, već prvenstveno - oglasi. Osim reklama, na njemu će se prikazivati i podaci poput temperature zraka, deonica, sportskih rezultata, vesti i slično, piše Business Insider.

Korisnici će isplaćivati svoj besplatni TV upravo gledanjem takvih oglasa i vesti, dok će Teli, umesto od kupaca televizora, novac dobijati od brendova koji će plaćati reklame koje će se prikazivati na donjem ekranu. Ako se pitate zašto korisnici jednostavno ne ignorišu te reklame, odnosno ne ugase taj drugi ekran ili ga pokriju kako ih ne bi ometao tokom gledanja TV-a, odgovor je da oni po ugovoru moraju konstantno deliti podatke o svojim aktivnostima gledanja s Telijem.

Prema informacijama o pravilima korišćenja na Telijevim stranicama (koje su u međuvremenu uklonjene), u slučaju da raskinu taj ugovor i ne vrate televizor, biće im naplaćeno 500 dolara. Američki startap još je u maju najavio kako će početi sa deljenjem besplatnih TV-a, pa se samo tokom prve nedelje više od 250 hiljada ljudi registrovalo za besplatan televizor.

Prve isporuke krenule su prošle nedelje, iz kompanije sada kažu kako do kraja godine nameravaju da isporuče više od 500 hiljada besplatnih televizora do kraja godine i još njih milione sledećih godina.

Kako prenose na Insideru, osnivač ove kompanije Ilija Pozin ranije je pokrenuo besplatni striming servis Pluto TV koji se finansira oglasima, a poznat je i po svojoj ranijoj izjavi kako bi televizori, koji su centar dnevnog boravaka, trebalo na ekranima da prikazuju mnogo više od samog TV sadržaja.

Ovi televizori s dvostrukim ekranom navodno su proizvedeni da traju puno duže od tradicionalnih televizora.

(Telegraf Biznis)

Video: Dobili smo recept za najbolji burek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>