• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: Prodat je samo objekat Sava centra, a ne i okolno zemljište

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je naveo da je zemljište oko Sava centra odnosno parking zakupljen od Direkcije za imovinu Republike Srbije i da se taj zakup državi plaća

  • 5
Goran Vesić, Praksa za studente u državnim preduzećima Foto: Nikola Tomić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas narodnoj poslanici Dveri Radmili Vasić da se prvo dobro informiše pa tek onda kritikuje i naveo da je Sava centar prodat na javnom tenderu, a da zemljište oko tog objekta nikada nije bilo predmet prodaje.

Vasić je na sednici republičkog parlamenta rekla da je Sava centar prodat za 17,5 miliona evra, a da se ni dan danas ne zna šta je sa zemljištem uz taj objekat i upitala zbog koga se donose izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, na šta je Vesić odgovorio:

“Ovo je klasičan primer nadam se potpunog nerazumevanja, a ne neznanja. Sava centar je prodat na javnom tenderu na koji je mogao svako da se javi i da ponudu. Prodat je objekat i ništa više. I još nešto, gospođo Vasić, predmet konverzije po sadašnjem zakonu koji se ukida može da bude samo objekat koji je kupljen iz privatizacije ili stečaja. Sava centar jer kao državna svojina prodat na tenderu tako da ni po sadašnjem zakonu Sava centar ne bi bio predmet konverzije”, rekao je ministar.

Vesić je naveo da je zemljište oko Sava centra odnosno parking zakupljen od Direkcije za imovinu Republike Srbije i da se taj zakup državi plaća.

Istakao je da je u Sava centar do sada uloženo više od 100 miliona evra i da će kada bude završena njegova rekonstrukcija, kongresni kapacitet biti između 5.000 i 7.000 što će, dodao je da će Beograd imati potrebu da se izgradi tri - četiri nova hotela visoke kategorije jer ćemo imati kongresne turiste.

“Prema tome, sledeći put kada postavite pitanje, prvo pročitajte u oglasu šta se prodavalo, a u oglasu piše da se prodaje objekat. Objekat je prodat na javnom konkursu, a što se tiče zemljišta, ono nikada nije bilo predmet prodaje”, rekao je Vesić.

Na pitanje Vasić da li će nakon usvajanja izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji zemljište oko Sava centra postati privatna svojina na štetu svih građana, Vesić je odgovorio:

“Opet moram da kažem da ništa ne razumete. Kada prodate objekat, onda prodajete samo objekat i zemljište ispod njega, ništa više”.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee, cime se vi bavite ???

    25. jul 2023 | 19:37

    Hahah samo !

  • Www

    25. jul 2023 | 21:43

    Nemaš razloga da se nikom pravdaš,jer dok su žuti bili na vlast prodavali su sve što je vredelo, nije ih bilo briga što ljudi ostaju bez posla.Inikom se nisu pravdali a sad im žao .???

  • Др

    25. jul 2023 | 21:38

    Господине Весићу. Престаните више да нервирате господу из опозиције и разумите њихове реакције, јер су чак и они испустили нешто да продају! Логичне су те реакције, јер једанаест година нису поред ћупова са медом и зато су врло фрустрирани!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>