• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je iza bankrota vlasnika Pepka: Ima li "zime" za dalje poslovanje?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da najnoviji događaji neće uticati na poslovanje Pepka u Poljskoj i Češkoj

  • 1
Pepco Foto: Pepco

Vest da su akcionari "Steinhoff Internationala", koji su vlasnici većine (72 odsto) kompanije Pepko, bankrotirali, postavila je pitanje šta se trenutno dešava na tržištu.

Pozivajući se na pisanje češkog portala iDNES, akcionari su odlučili su da likvidiraju kompaniju jer je vlasnik bankrotirao.

Steinhoff International je multinacionalna holding kompanija koja se fokusira na maloprodajni sektor s naglaskom na prodaju nameštaja i kućnih potrepština. U probleme su upali 2017. godine kada je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti pa je šef kompanije Markus Joste bio prisiljen da odstupi. Kada su se istrage proširile i na nekoliko drugih zemalja, otkrivena su ponavljanja računovodstvenih prevara.

Uprkos tome, češki portal piše kako su uspeli da isplate 447 miliona evra spoljnim stranama i da su redovno isplaćivati bonuse menadžerima.

Prvi Pepko otvoren je 1999. u Poljskoj, tamo ima 1217 prodavnica, a u celoj Evropi više od tri hiljade. Posluju u 18 evropskih zemalja, imaju oko 29 hiljada zaposlenih, a mesečno ih poseti 28 miliona klijenata.

Očekuje se da najnoviji događaji neće uticati na poslovanje Pepka u Poljskoj i Češkoj, a samim tim ni u Srbiji jer naše filijale upravo vuku korene odatle.

Podsetimo, još pre nego što se Pepko otvorio, Marcin Stańko, operativni direktor kompanije PEPCO za centralnu i istočnu Evropu, u intervjuu za Telegraf Biznis ekskluzivno je otkrio šta će potrošači u Srbiji moći da kupuju i po kojima cenama.

Savetujem da gledate uvek ulaz, caka je što ćete tu uvek naći najbolje opcije za kupovinu, govorio je direktor kompanije za Telegraf Biznis

Pričao nam je tada i koliko se razlikuje ovaj lanac od konkurencije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>