• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasila se kompanija PEPCO u Srbiji povodom vesti o bankrotu vlasnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

26. jula 2023. godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama "Steinhoff International Holdings" , kako bismo sprečili dalje spekulacije ovim putem vas obaveštavamo da stanje "Steinhoff International Holdings" neće uticati na poslovanje "Pepco N.V. Group" (PEPCO)

  • 1
Pepco Foto: Promo/ Hubert Padalak

PEPCO kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od "Steinhoff International Holdings".

U julu 2023. godine, PEPCO kompanija je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za 9 meseci su porasli za 19,3% uz konstantan kurs, dostigavši 4,2 milijarde evra.

PEPCO kompanija, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku naših vernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. Grupa je u junu 2023. godine uspešno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrednosti od 375 miliona evra, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrednost upisa bila je višestruko veća od ponude.

Nakon uspešne emisije obveznica, PEPCO kompanija je dobila pozitivne ocene od tri vodeće rejting agencije –"Fitch", "S&P" i "Moody's", koje su konstatovale solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta - kao rezultat programa razvoja lanca prodavnica, obima i atraktivnosti ponuda u vrednosnom segmentu.

Podsetimo, vlasnik 70 odsto kompanije podneo je zahtev za bankrotstvom. 

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>