• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Objavili da su od 1. avgusta u Grčkoj obavezne kacige i napravili haos: O čemu se radi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iako su mnogi odmah shvatili da je u pitanju šala, veliki broj članova grupe istinski se uplašio da Grci uvode nova pravila

  • 5
Motocikl, momak i devojka, vožnja, kacige Foto: Shutterstock

Od 1. avgusta, novo pravilo u Grčkoj, svaki putnik u vozilu mora imati kacigu, pravilo važi i za autobuse, kazna 90 evra. Ovako je glasila jedna objava na popularnoj grupi "Grčka info" koja je naprvaila pravu pometnju među članovima. Naravno, u pitanju je bila šala.

- Obaveštenje. Ovo više nije normalno šta nam Grci rade. Od 1. avgusta, novo pravilo u Grčkoj, svaki putnik u vozilu mora imati kacigu, pravilo važi i za autobuse. Kazna za nenošenje kacige je 90 evra. Deca mogu imati i biciklističke šlemove, to je pogodnost. Kao dokaz prilažem fotografiju dva odgovorna učesnika u saobraćaju. Hvala. Pod kacigama je temperatura +10 do +15 stepeni, imajte to u vidu kad krećete na put - stajalo je u objavi.

Iako su mnogi odmah shvatili da je u pitanju šala, veliki broj članova grupe istinski se uplašio da Grci uvode nova pravila.

- Kacige dobijete besplatno na svim graničnim prelazima uz obaveznu kauciju, za one koji se ne znoje preporučuje se maslinovo ulje po licu i kosi zbog lakšeg skidanja kacige pre kupanja. P.S . Kacige su zabranjene na plažama - jedan je od komentara.

Drugi su komentarisali da su Grci preterali i da nema smisla kako se ponašaju, umesto da nas Srbe drže kao malo vode na dlanu.

Kacige u automobilima Printskrin: Grčka info

- Da li to važi za sve ili samo za nas? Zamislite scenu 10 autobusa i 500 ljudi sa kacigama ili šlemovima na glavi, a šta je sa avio putnicima?kosmonautska odela možda, pa ako to bude tačno Grčka je za mene precrtana za sva vremena.

Uzavrela situacija dovela je do toga da se oglase i sami admini koji su šerovali jedan ozbiljno zabrinut mejl dobijen od člana u kom pita da li je istinita ta informacija.

Admini su objasnili da je u pitanju bila šala člana grupe, a da je par sa kacigama na glavi iste nosio jer im se pokvarila klima, pa su pootvarali prozore i stavili iz šale kacigu zbog promaje.

(Telegraf Biznis)

Video: Pogledajte kako izgleda pred otvaranje deonica auto-puta mira (E-80) Niš-Merošina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRPKINJA

    2. avgust 2023 | 09:33

    Zasto trcite u tu Grcku, oni su svake godine neljubazni, bezobrazni pogotovo prema srbima, a sve je preskupo i oderu ti kozu, umislili da mogu da rade sta hoce, ostanite u svojoj zemlji Srbiji i tu ostavite svoj novac, i mnogo cete se lepse provesti u nasoj najlepsoj Srbiji

  • NN

    2. avgust 2023 | 10:37

    Mi smo Grcima deveta rupa na svirali, rame uz rame sa Bugarima i Makedoncima. Nemci i Britanci su njima u fokusu, a mi smo tu da popunio rupe i stvarno ne znam zašto se osećamo tako bitnim za grčki turizam. I te kazne plaćaju svi, nego smo mi uvređeni jer su nam Grci braća po religiji, a ovde će nas kazniti policajac iz komšiluka i to će nam biti normalno. E sad to što nam Grci skidaju tablice, pa to je njihova zemlja i takvi su njihovi propisi. Građanima EU ne skidaju, ali preko 70 odsto Srba ne želi u EU, želi samo povlastice koje to članstvo nosi.

  • Iki

    6. avgust 2023 | 22:36

    GRCKA je jos uvek jeftinija od Zltibora. A vi sa kacigama, uopste niste zanimljivi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>