• 36
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aerodrom "Nikola Tesla" traži radnike: Novac za smeštaj i bonus dobrodošlice, a evo koji su uslovi

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Onaj ko dobije posao dobiće ugovor na određeno vreme sa mogućnošću produžavanja

  • 36
Aerodrom Nikola Tesla Beograd zgrada Foto: A. Nalbantjan

U nekoliko navrata mogli smo da pročitamo da su letovi sa Aerodroma Nikola Tesla kasnili zbog nedostatka radnika na utovaru i istovaru prtljaga. Kako bi rešio taj problem, Aerodrom je raspisao konkurs za posao na utovaru i istovaru, a uslovi su više nego dobri.

U toku je konkurs za radnike koji bi obavljali osnovne poslove prihvata i otpreme vazduhoplova, putnika i stvari u skladu sa propisima i međunarodnim standardima.

- U zavisnosti od potrebe posla rad se vrši na poziciji vazduhoplova, robno-carinskog magacina ili u soritrnicama. Pridržava se svih procedura u radu vezanih za predmetni posao nakon uspešno završene obuke. Po potrebi radnik asistira prilikom ukrcavanja i iskrcavanja putnika sa ograničenom pokretljivošću - stoji u opisu posla.

Da bi neko konkurisao za posao mora da ima III ili IV stepen stručne spreme, normalnu fizičku snagu i izdržljivost, spremnost na delimičan rad na otvorenom uz adekvatnu zaštitnu odeću i obuću, spremnost na rad u smenama, vozačku dozvolu "B" kategorije, visok nivo lične odgovornosti, kao i svest o važnosti poštovanja procedura.

Onaj ko dobije posao dobiće ugovor na određeno vreme sa mogućnošću produžavanja, sve nadoknade u skladu sa zakonom koje se odnose na rad praznicima ili na prekovremeni rad. Zaposleni imaju i obezbeđene sve neophodne obuke, ako i organizovan prevoz za radnike u noćnoj smeni.

Aerodrom na Fejsbuk profilu ističe mogućnost zarade i do 115.000 dinara, kao i bonus dobrodošlice u visini od 60.000 dinara nakon prva tri meseca rada. Takođe, za kandidate van Beograda Aerodrom obezbeđuje i troškove smeštaja u visini do 300 evra mesečno.

Podsetimo, nova zapošljavanja najavio je i ministar Goran Vesić. 

(Telegraf Biznis)

Video: Najveći svetski sajam poslovne (biznis) avijacije EBACE u Ženevi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • staro dobro

    4. avgust 2023 | 17:08

    Puno srece u pronalazenju radnika,ali nekada je bila privilegija zaposliti se na aerodromu samo sto je sada sve doslo na naplatu pa tako i nema vise ko da radi nocne smene,smene po 12-14 sati i ostalo!

  • Djordje

    4. avgust 2023 | 17:36

    Bio na razgovoru, razočaran uslovima koje nude za posao, u sezoni se i može nešto zaraditi, a posle toga ćao...

  • Sibin

    4. avgust 2023 | 16:35

    To su trebali da urade pred sezonu, uzas, na aerodromu je haos vec mesecima, ali kako je u drzavi nista drugo i nismo ocekivali!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>