• 12

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najlepša crnogorska plaža nas je razočarala: Samo mobilijar košta 30€, a toaleti krajnje neugledni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno je da date skoro 4.000 dinara samo za dve ležaljke i suncobran, a sve ostalo regularno plaćate

  • 12
Crna Gora Petrovac plaža Lučice novčanik Foto: Shutterstock

Ako bismo birali jednu od najlepših plaža crnogorskog primorja, Lučice bi sigurno zauzele zavidno mesto na listi.

Plaža Lučice pripada gradskim plažama Petrovca, peščana je i ima više tipova i veličina zrna peska, zbog čega odgovara brojnim turistima, posebno onima koji ne vole krupno kamenje.

Ima oblik malog zaliva, zbog čega nije iznenađenje da često duva vetar, i dužine je 220 metara. Okružena je borovima, ušuškana, i to je još jedan od razloga zašto mami posetioce.

Ipak, čini se da poslednjih godina svojom "ponudom" ne uspeva da opravda svoju cenu.

Naime, sam ulazak na plažu - tačnije parking - naplaćuje se 5 evra. Doduše, prednost je što ima dosta parking mesta pod drvećem, tako da možete ostaviti auto u hladu.

Ali, ono što nas je ove sezone neprijatno iznenadilo jeste cena kompleta ležaljki: 30 evra samo za mobilijar.

Dok Grci, recimo, naplate isti komplet čak i manje - oko 20 evra na većini plaža - i uz to vam garantuju po jedno piće, ili vam nude besplatne ležaljke i suncobran uz uslov da potrošite do 20 evra na pića, ovde je situacija drugačija.

Potrebno je da date skoro 4.000 dinara samo za dve ležaljke i suncobran, a sve ostalo regularno plaćate. Takođe, reklamira se "besplatan" Wi-Fi koji, međutim, uglavnom ne funkcioniše.

Dodatno razočarenje su toaleti, napravljeni navodno u sklopu barova/restorana na plaži, ali su, zapravo, vrlo neugledni. Nalaze se na bočnoj strani objekata i podsećaju na javne toalete, koje kao da niko ne održava.

Na podu je dosta vode i prljavštine. Jedan od toaleta se čak nalazi na parkingu, iza drveta. Dakle, higijenski uslovi nisu dorasli ni reputaciji ni ceni plaže Lučice, a takođe smo konstatovali da bi i hrana mogla biti dosta bolja.

Kakvo je vaše iskustvo sa plažom Lučice ili drugim plažama u Crnoj Gori? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    6. avgust 2023 | 10:01

    Petrovac je generalno od omanjeg mesta sa simpaticnom arhitekturom postao preurbanizovan grad, bez izgradjene infrastrukture. Lucice su lepa plaza, osim zelenila sa strane sve je isto kao na petrovackoj gradskoj. Ogromna mana plaze Lucice ogleda se u prljavstini morske vode jer se sva otpadna voda iz obliznjih kampova sliva u more. Cene su tu da bi ih neko platio, nije obaveza. Generalno je ceo Petrovac precenjen i sa smestajem i sa svim pratecim sadrzajima jer pripada opstini Budva a samim tim i Budvanskoj rivijeri. Uglavnom, nedaleko odatle se nalazi Canj, sa cistom vodom, jos boljom plazom i neuporedivo nizim cenama kako smestaja tako i svega ostalog. Cela Barska opstina je prikljucena na gradski vodovod i kanalizaciju i kao takva ima najcistiju vodu na ovom delu Jadrana.

  • marko1

    6. avgust 2023 | 10:15

    Lucice su najljepsa plaza u CG...Na Adi Cig isto placamo i lezeljke i preskupo pice i hranu a zabokrecina od vode

  • Nord

    6. avgust 2023 | 13:10

    Velika plaža i Ada Bojana pojam za sve plaže severno. Peščana prostrana plaža sa dosta slobodnih mesta između privatnih plaža ispred kojih ima parking pokriven zelenim mrežama da bi pravili hlad za vaš auto a pritom i toalet je ispred svake plaže,vecinom solidno uredjenih.Ležaljke od 8-12€ ,baldahine oko 30. Ne promovišem samo pišem objektivno za CG primorje. Moj veliki plus za veliku plažu puno zelenila i kristalno čista voda

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>