• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dau Džon fjučersi porasli za 100 poena nakon loše nedelje za američku ekonomiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Konglomerat Vorena Bafeta ojačao je nakon što je kompanija tokom vikenda objavila rezultate zarade u drugom kvartalu

  • 1
Američka ekonomija, SAD, USA, berza, zastava Foto: Shutterstock

Dau Džons fjučersi porasli su jutros, dok se Volstrit pripremao za još jednu nedelju podataka o inflaciji prenosi Investors.

Na ekonomskom frontu ove nedelje, investitori gledaju unapred na indeks potrošačkih cena (u četvrtak) za jul, a za koji se očekuje da će Fed-u dati još jedan mesec benignih podataka.

Predviđa se da će i ukupni CPI i osnovne cene porasti za 0,2%. Očekuje se da će stopa inflacije CPI porasti na 3,2% sa 3 odsto. Osnovna inflacija CPI bi trebalo da padne na 4,7% sa 4,8%.

Uoči otvaranja u ponedeljak, fjučersi Dau Džonsa su porasli za 0,2% u odnosu na fer vrednost, dok je S&P 500 porastao za 0,3%. Tehnološki težak Nasdak je napredovao za 0,4% u jutarnjim akcijama, sa Monsterom koji se odbija (MNST) na vrhu liste.

Desetogodišnji prinos američkog trezora je u ponedeljak ujutro porastao na 4,1%. Naime, prinos desetogodišnjeg trezora se u petak zaustavio na 4,06%, nakon što je julski izveštaj o zapošljavanju pokazao da je američka ekonomija prošlog meseca dodala 187.000 radnih mesta, ispod procena ekonomista i manje u odnosu na povećanje od 209.000 iz juna.

U međuvremenu, pritisci na plate su ostali i stopa nezaposlenosti je pala na 3,5% sa 3,6%.

Prošle nedelje, srednje cene nafte u zapadnom Teksasu produžile su pobednički niz na šest nedelja. Fjučersi na VTI su u ponedeljak ujutro preokrenuli pad od 1%, trgujući se oko 82 dolara po barelu.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    7. avgust 2023 | 20:24

    Све нашминкано и договорено - кадија (имена Вол Стрит) те тужи, кадија ти суди...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>