• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Protiv agencije "City travel" iz Novog Sada podnete četiri krivične prijave

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oštećenim putnicima je rečeno da mogu da podnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije "City Travel" nadležnom sudu

  • 0
devojka voz putovanje stanica turizam

Foto: Shutterstock

Turistička agencija "City travel" iz Novog Sada objavila je 5. avgusta da prestaje sa radom zbog finansijskih problema, tj. da je u bankrotu.

Kako je danas objavio Tanjug, protiv ove turističke agencije, koja je inače objavila i da otkazuje sva putovanja zbog zatvaranja, podnete su četiri krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu Novi Sad.

Prijave su podnete sa sumnjom na krivično delo prevare sa umišljajem, rečeno je iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine.

Navode i da je Sektor turističke inspekcije u okviru svoje nadležnosti preduzeo zakonom propisane mere, a predstavke putnika su prosleđene PU Novi Sad, Odseku za suzbijanje kriminaliteta. Oštećenim putnicima su poručili da mogu dapodnesu pojedinačne krivične prijave i tužbu protiv agencije "City Travel" nadležnom sudu.

Kako je dalje rečeno iz Sektora turističke inspekcije, u ovoj godini je podneto ukupno 10 predstavki, od kojih se osam odnosilo na nezadovoljstvo putnika zbog neraealizovanih turističkih putovanja koje je organizovala ta agencija.

Jedna predstavka putnika odnosila se na prodatu avio-kartu i jedna na turističko putovanje gde je "City Travel" nastupio kao posrednik, odnosno prodao turističko putovanje drugog organizatora putovanja.

Iz Sektora turističke inspekcije Ministarstva turizma i omladine dodaju da je izvršeno osam vanrednih inspekcijskih nadzora po predstavkama putnika, kao i da je Sektor turističke inspekcije doneo Rešenje o zabrani organizovanja turističkog putovanja jer je "City Travel" organizovao putovanja bez licence.

Takođe, podneti su Zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka po istom osnovu.

Napominju da, prema Zakonu o turizmu, turistički inspektor nije ovlašćen da naloži povrat sredstava za neizvršenje, u slučaju kada posrednik neovlašćeno bez licence prodaje putovanje, odnosno delimično neispunjenje obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima putovanja i zaključenim ugovorom o organizovanju putovanja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>