• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktor poznate nemačke kompanije preminuo posle uboda ose: Kolege sumnjaju da je to prava istina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi se pitaju šta se dogodilo s vrlo cenjenim finansijskim direktorom

  • 1
Jochen Goetz, CFO of Daimler Truck Holding AG, Foto: BERND WEISSBROD / AFP / Profimedia

Direktor poznate kompanije Dax Jochen Goetz (52) preminuo je tokom prošlog vikenda. Kako pišu nemački mediji, glavni menadžer umro je od alergijske reakcije.

Kompanija iz Leinfelden-Echterdingena u blizini Štutgarta ćuti o uzroku smrti i okolnostima.

Ipak, vest o smrti izazvala je špekulacije među radnicima. Mnogi se pitaju šta se dogodilo s vrlo cenjenim finansijskim direktorom. “Bio je jedan od nas”, rekao je radnik Daimler Trucka. Drugi je dodao: “Uvek je bio iskren i brižan čovek.”

BILD iz dobro obaveštenih krugova saznaje da je za menadžera navodno ubio koban ubod ose. Za njega se pričalo se da je često sa sobom imao pribor protiv uboda inspekata. Ostaje nejasno je li mu pribor bio nadohvat ruke i u subotu, kada je Goetza navodno ubola osa, piše Fenix Magazin.

Ceo život u Dajmler grupi

Izvršni direktor kompanije Martin Daum (63) je nakon iznenadne smrti kolege rekao: “Jochen Goetz bio je srce i duša kompanije. On je frimu učinio ovakvom kakva je danas, i to ne samo s finansijske tačke gledišta.”

Goetz je, inače, celi život radio u grupi Dajmler.  Nakon što je završio školu u Gaggenauu u Baden-Württembergu, školovao se za industrijskog službenika u tadašnjoj firmi Mercedes-Benz AG. Kasnije je došao do mesta finansijskog direktora u upravi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    9. avgust 2023 | 12:22

    Mozda je covek bio alergican i onda nema nekog deugog ishoda osim ako je imao epi pen sa sobom u svakom trenutku

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>