• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Restoran naplatio gošći prazan tanjir: Da li je ovo najluđi potez ugostitelja ovog leta?

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Imali su ukupno četiri tanjira, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i mašinu za pranje posuđa"

  • 0
Pasta, testenina Foto: Shutterstock

Restoran iz italijanske Ligurije izazvao je bes svoje gošće i šire javnosti nakon što je naplatio dva evra za korišćenje dodatnog, praznog tanjira, što je jasno iskazano i na računu.

Blogerka Selvađa Lukareli zamolila je konobara da joj donese prazan tanjir kako bi mogla podeliti jelo sa svojom ćerkom. Ali, šokirala se kad je pogledala račun i videla da su joj to - posebno naplatili. Naveden je kao "piattino condivisione" odnosno "tanjirić za deljenje".

Restoran se nalazi na ekskluzivnom mestu u Đenovskom zalivu, gde se plaćanje postave stola, kuver, podrazumeva, ali ova gošća upozorava turiste na neočekivane troškove jer jer je naknada za prazan tanjir naplaćena i povrh toga, piše Slobodna Dalmacija.

Kuver je naplaćen 7,5 evra plus ova dodatna dva, a ukupni račun bio je 55,5 evra.

Italijanski mediji osudili su restoran zbog naplaćivanja tanjirića. Čak je i guverner Ligurije Đovani Toti osetio potrebu da osudi ovakvu praksu restorana: "Meni ovo dodatno plaćanje nije u redu."

Vlasnici restorana, međutim, ponudili su neverovatno obrazloženje: "Sto je za troje, a jeli su za jednog, a neko pere i to posuđe."

Vlasnica Ida Germano (76) je objasnila: "Gospođa koja je objavila račun bila je za stolom za troje jer su došli njih dve odrasle osobe i dete".

- Naručili su samo jedan tanjir testenine sa pestom i jedan sa prženim ribicama, a tražili su dodatne tanjiriće za oba. Dakle, imali su ukupno četiri tanjira, a mi smo naplatili samo jedan jer plaćamo i mašinu za pranje posuđa - objasnila je ona.

Ipak, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, nisu baš nikog uverili u opravdanost ovakve prakse.

Do ove rasprave došlo je kratko nakon što je još jedan italijanski restoran na jezeru Komo zapanjio javnost time što je, takođe sa dva evra, naplatio - sečenje sendviča na pola!

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>