• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas ističe rok za treću ratu poreza na imovinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Redovnim izmirivanjem obaveza izbegavaju se troškovi kamate

  • 0
pluviofil, kiša, sunce, vreme, prognoza

Foto: Shutterstock

Treća rata poreza na imovinu fizičkih i pravnih lica, kao i preduzetnika za tekuću godinu, dospeva na naplatu danas, 14. avgusta.

Poreski obveznici koji putem reprograma izmiruju zaostala dugovanja, takođe treba da do ovog datuma uplate svoje redovne obaveze. Redovnim izmirivanjem obaveza izbegavaju se troškovi kamate, koja se obračunava nakon isteka zakonskog roka za uplatu.

Dina karticom moguće je bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija. Ovo karticom je, takođe, bez provizije moguće platiti i porez na dohodak građana, promet motornih vozila, dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Porez na imovinu fizičkih lica možete izmiriti i skeniranjem IPS QR koda, sa rešenja na kojima je on pripremljen, korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>