• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Grčki kafić na plaži uveo liste čekanja: Naši turisti hteli da popiju kafu, rekli im da su šesti na redu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi su objasnili da je u očima Grka sada "počela sezona", jer je veliki grčki praznik i mnogi Grci su na kolektivnom godišnjem odmoru

  • 5
piće, more, nes kafa Foto: Freepik

U danima pre, tokom i malo posle jednog od najvećih grčkih praznika, Uspenja svete Bogorodice, pravila igre na moru se, izgleda, menjaju. Na plaže dolaze Grci koji proslavljaju praznik, a strani turisti tokom ovih dana padaju u drugi plan. To je na svojoj koži osetila jedna žena iz Srbije.

- Svaki dan nas petoro u ovom baru pije kafu, ali danas smo sačekani sa "listom čekanja". Rekli su nam da smo šesti na redu i da možemo da sednemo ako ćemo minimum 10 evra po osobi da potrošimo - kaže jedna članica grupe Grčka - grupa za turiste.

Ona dalje obljašnjava da ih je neljubazna plavuša nas je maltene isterala iz lokala sa kafama za poneti.

- Tražeći menadžera, šefa došli smo do dečka koji je rekao da je od danas sezona pa je zbog toga to pravilo, a juče izgleda da nije bila sezona. Grčka koja je zaista nekad bila zemlja za preporuku za odmor definitivno ide u smeru za izbegavati je, nažalost - zaključuje ona.

U komentarima ljudi kažu da su se susreli sa sličnim ponašanjem.

Pefkohori nezadovoljni gosti Foto: Faceboo/Grčka grupa za turiste

- Isti slučaj u Nea Flogiti. Restoran, živa muzika, ambijent sa srcem, konobari rade 200 na sat. Ali samo jedan čovek uzima porudžbine. Kojom logikom je on išao, ali prednji deo restorana je izbegavao sat i po vremena, niti ko da pita šta pijemo, niti da uzme porudžbinu za hranu. Čovek došao sam, teraju ga napolje, jedva je objasnio da mu dolazi porodica i da nije sam. Hrana je bila ukusna, konobari uljudni, ali loša organizacija i gužva - stoji u jednom od komentara.

Mnogi su objasnili da u očima Grka jeste "počela sezona", jer je veliki grčki praznik i mnogi Grci su na kolektivnom godišnjem odmoru.

- Ne branim vlasnika i osoblje kafića uopšte, baš zato ne idem na sever u sezoni, ali eto zato je rekao da je počela sezona. Oni to tako gledaju - kaže član grupe.

(Telegraf Biznis)

Video: Britanka slučajno iznajmila ceo najluksuzniji hotel na Baliju umesto par soba: Dobila raj od odmora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bg

    17. avgust 2023 | 13:21

    Crnogorci i Hrvati u panici , vec dva meseca pokusavaju da ocrne grke

  • Nrmanja

    17. avgust 2023 | 13:49

    Da mi je znati kako vi naletite na takve...15 godina za redom letujemo porodicno u grckoj i promenili smo 7-8 lokacija...nikad ni jednu najmanju neljubaznost nismo doziveli...

  • ...

    17. avgust 2023 | 13:11

    Ahahahah

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>