• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nova ulaganja Pošte Srbije usko vezana za modernizaciju: Najveći centri dobijaju solarne panele

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveći, regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu prostire se na 28.000 metara kvadratnih, savremeno opremljenog prostora

 • 2
Pošta Srbije

Foto: Pošta Srbije / Vuk Branković

Kontinuiranim unapređenjem logističkih kapaciteta, automatizacijom i digitalizacijom procesa, investiranjem u održivu energiju ugradnjom solarnih panela u najvećim poštanskim centrima, Pošta Srbije nastavlja da povećava pouzdanost prerade, kako bi osigurala razvoj i obezbedila kapacitete koji prate povećanje obima postojećih usluga, saopšteno je i tog preduzeća.

- Nastavljamo sa ulaganjima u nove mašine i tehnologiju, obnavljamo vozni park. Primera radi, od marta 2021. godine nabavljeno je 2.350 novih vozila, od čega je 2.200 vozila, kombija, mopeda i bicikala direktno angažovanih na dostavi pošiljaka, dok je za transport opredeljeno novih 150 teretnih vozila. Pored toga kontinuirano radimo na poboljšanju kvaliteta usluga, a sve u cilju boljih i efikasnijih procesa sortiranja, pretovara, transporta, skladištenja, komisioniranja i drugih komercijalnih tržišnih zahteva - rekao je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije, kojeg je i Telegraf Biznis nedavno intervjuisao.

On je dalje naveo da, paralelno sa tim, u preduzeću se sprovodi i sistematizacija i reorganizacija u saradnji sa Ministarstvom finansija Republike Srbije u cilju bolje organizacije posla, praćenja i analize, "koja će da pomogne da se u svakom trenutku zna kako Pošta funkcioniše i šta je nužno učiniti za unapređenje posla i uslova rada zaposlenih".

- Kada je reč o radnicima, sa pravom verujemo da možemo, kada dođe vreme, da povećamo plate, isplatimo dobit, a sve to zahvaljujući dobrim rezultatima iz prethodne tri godine. Neto dobit Pošte Srbije, za samo sedam meseci ove godine, iznosi 2 milijarde dinara. Imamo oročenih 12 miliona evra i 17 miliona dolara u bankama, dok je dug prema nama tri milijarde dinara, a nasuprot tome – Pošta Srbije nema dugovanja ni prema kome, niti je kreditno zadužena, a sve svoje dospele finansijske obaveze plaća uredno i na vreme, pri čemu početkom sledeće godine dolazi na fakturisanje sigurnih dodatnih 10 miliona evra - zaključio je Đorđević i dodao:

"Ponosni smo na rezultate koji su postignuti, naročito na ono što je zajednički, uz dogovor sa reprezentativnim sindikatima, učinjeno na velikom poboljšanju radno-pravnog i socijalnog statusa svih radnika i uslova u kojima vredno i odgovorno rade (godišnji zdravstveni pregledi, osiguranje radnika i imovine 24/7 itd.)".

Jedno od strateških opredeljenja Pošte Srbije, navodi se dalje u saopštenju, ostaje modernizacija i podizanje kapaciteta svih 15 preradnih centara u celoj zemlji, kao najznačajnijih činilaca poštansko-logističke infrastrukture.

Najveći, regionalni poštansko-logistički centar u Beogradu prostire se na 28.000 metara kvadratnih, savremeno opremljenog prostora za poslovne procese, preradu pošiljaka i skladištenje. U njemu je radno angažovano 900 izvršilaca. Pored beogradskog, centri u Novom Sadu i Nišu imaju status regionalnih poštanskih centara.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • LE

  20. avgust 2023 | 09:30

  Glavna delatnost pošte nije proizvodnja struje nego dostava pisma ,paketa,novca,...,tako je kada politika odlučuje.

  5
  0

  Podelite komentar

 • Robi

  20. avgust 2023 | 11:02

  Posta je najgori poslodavac u Srbiji trenutno.

  2
  0

  Podelite komentar

 • Eur: <% exchange.eur %>
 • Usd: <% exchange.usd %>