• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Beč dobija impresivnu urbanu oazu kraj Dunava: Manje kafića, a više mesta za sport, rad, druženje

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je projekat „Sunken City“

  • 0
Foto: Mostlikely Architecture

Pored već poznate bečke plaže „Copa Beach“, uskoro će u glavnom gradu Austrije još jedan areal na Dunavu, poznat pod imenom „Sunken City“, biti preuređen i redizajniran.

Prostor se nalazi prekoputa plaže „Copa Beach“, na Dunavskom ostrvu.

Plan je da se moderno šetalište i čitava oblast koriste tokom cele godine, a nova koncepcija predviđa mogućnosti za bavljenje sportom, za rad i druženje, kao i plažu sa tuševima.

Planirane su veće površine bez komercijalne upotrebe i manji broj lokala, a trenutni lokali će biti srušeni.

Prostor „Sunken City“, veličine 20.000 kvadratnih metara, konačno će nakon 40 godina intenzivne upotrebe biti transformisan. Masterplan, koji predstavlja osnovu za radove, predviđa oblast za rekreaciju sa ležaljkama i tuševima, kao i sportske terene.

Foto: Mostlikely Architecture

Ugostiteljski objekti će biti prisutni, ali u značajno manjem obimu, navodi se u saopštenju. U budućnosti će postojati tri ugostiteljska i jedan mobilni objekat s hranom, pri čemu će dva od tri objekta biti otvorena i zimi.

- Lokali koji su radili samo tokom leta, od maja do septembra, ubuduće bi trebalo da pozivaju na korišćenje tokom cele godine - izjavila je članica gradskog veća za inovacije, planiranje i mobilnost, Uli Zima.

Preuređenje „Sunken City“ će početi od jeseni i trajaće do 2025. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>