• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić otkrio kada će petlja "Jakovo" biti završena: Nema više teretnog saobraćaja kroz Surčin

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukupna vrednost radova je nešto veća od 3,3 miliona evra

  • 1
vesic Foto: Predrag Mitić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, obišao je danas radove na izgradnji petlje "Jakovo", koja će olakšati žiteljima tog dela Beograda izlazak na auto-put "Miloš Veliki".

- Izgradnjom ove petlje ispunjava se obećanje dato građanima Jakova i drugih surčinskih naselja, prilikom otvaranja brze saobraćajnice Novi Beograd – Surčin - rekao je Vesić i ukazao na to da su izgradnjom auto-puta "Miloš Veliki" naselje Jakovo i industrijska zona ostali odsečeni od ostalih saobraćajnica, dok sav teretni saobraćaj prolazi kroz centar Surčina.

Ministar je istakao da će petlja biti završena do kraja godine, kada će između 25.000 i 35.000 ljudi koji gravitiraju ka tom području imati direktan izlaz na auto-put. Kao posebno važan segment - zbog veće bezbednosti u saobraćaju - Vesić je napomenuo da teretni tranzitni saobraćaj više neće ići kroz Surčin.

On je precizirao i da je ukupna vrednost radova nešto veća od 3,3 miliona evra.

- Došli smo danas da se uverimo kako napreduju radovi, koji su dokaz da, kada se izgradi jedan put, on praktično nije završen, već kasnije može i da se koriguje u skladu sa razvojem zemlje. Da nema ekonomskog razvoja, ne bismo imali investicije u industrijskoj zoni, pa ni potrebe za petljom. Uvek smo spremni da odluke uskladimo tako da doprinose daljem ekonomskom razvoju.

Podsetio je da Surčin očekuje gradnja Nacionalnog stadiona, budući Sajam, gde će biti održana međunarodna izložba Ekspo, a tada će ta opština biti mnogo bolje saobraćajno povezana u svim pravcima.

Prema novom planu, žitelji Jakova će stizati do okretnice autobusa na Bežaniji za najviše 10 minuta, za šta im je sada potrebno između 30 i 40 minuta, kada nema gužve u saobraćaju.

Radove na izgradnji petlje "Jakovo" izvodi kineska kompanija CCCC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bibi

    22. avgust 2023 | 06:46

    Hvala ti Bože, čekamo na ovo više od 50 godina! Moglo je i ranije da se poveže Jakovo sa NBGD, svih godina idemo okolo naokolo satima. I uvedite liniju prevoza da svane svim žiteljima Jakova i ostalih naselja, posle više od 50 godina

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>