• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Turistima koji na letovanje idu u sopstvenoj "režiji" bitno je da znaju i ovo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Korisnici na jednostavan način registruju uređaj putem jedinstvene platforme

  • 2
Saobraćajac, saobraćajna policija, policajka, naplatna rampa, kontrola saobraćaja Foto: Milena Đorđević

Jedna od stvari koje bi trebalo da se nađu na vašoj listi i spisku za putovanje jeste tag uređaj za elektronsko plaćanje putarine.

Ukoliko niste do sada znali, tag je u Srbiji u prodaji i na šalterima JP "Pošta Srbije" po ceni od 2.022,00 dinara i namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

Nakon kupovine tag uređaja u poslovnicama JP "Pošta Srbije" korisnici na jednostavan način registruju uređaj putem jedinstvene web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše onlajn sa registrovane platne/debitne kartice.

O svim detaljima vezanim za korišćenje uređaja i prodajnim lokacijama možete se informisati na zvaničnoj internet stranici JP „Putevi Srbije”.

Od 21. jula i sva pravna lica mogu da postanu korisnici veb platforme za elektronsku naplatu putarine, preko koje će im biti omogućeno onlajn plaćanje putarine za prolaske autoputevima Srbije i Severne Makedonije, upotrebom jedinstvenog taga.

- Zajednički tag između Srbije i Severne Makedonije pokazao se kao odličan potez - rekao je ranije ministar Vesić.

Ista mogućnost pružena je i firmama, da koristeći ovu pogodnost, ubrzaju protok svojih roba i usluga, dodao je ministar.

- Ponosni smo na projekat zajedničkog taga, jer njime pokazujemo kako možemo da radimo u korist i građana i privrede, što je i cilj politike koju vode predsednik i Vlada Srbije - istakao je Vesić.

On je pojasnio da se mogućnost korišćenja zajedničkog taga odnosi na sva pravna lica koja žele da postanu novi korisnici, kao i za već postojeće korisnike u pripejd sistemu i one koji imaju zaključen ugovor sa JP „Putevi Srbije“, kao ovlašćenim distributerom za elektronsku naplatu putarine u postpejd sistemu.

Sva pravna lica pre nego što postanu korisnici web platforme trebalo bi da provere dnevne limite svojih platnih kartica, kako bi bili sigurni da su u skladu sa njihovom planiranom dnevnom potrošnjom.

Dina karticom nije moguće plaćati putarinu u Severnoj Makedoniji.

(Telegraf Biznis)

Video: Tag uređaji na još jednom mestu: Novine za naplatu putarine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    21. avgust 2023 | 23:16

    ENpay tag ne funkcioniše u Makedoniji.

  • Dragan Pavlović

    22. avgust 2023 | 16:57

    Tag ne funkcioniše na auto-putu koji ide od Skoplja ka Tetovu i Gostivaru... Na naplatnim rampama čak i ne postoje trake za elektronsku naplatu.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>