• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Subvencije za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta iskoristilo više od 350 žena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Održan seminar za lokalne samouprave o primeni novih izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

  • 2
Beba i mama, igranje sa bebom Foto: Pexels

"Cilj današnjeg okupljanja je da svi zajedno prodiskutujemo o najnovijim izmenama i dopunama i da od vas čujemo koji su to izazovi sa kojima se susrećete kada je u pitanju ostvarivanje različitih prava iz oblasti porodično-pravne zaštite, kako bismo ih prevazišli", istakla je ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić na seminaru za predstavnike lokalnih samouprava o primeni novih izmena Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Ministarka je istakla da je ponosna na ove zakonske izmene, kojima je status majki preduzetnica izjednačen sa statusom majki koje su u radnom odnosu kada su u pitanju prava po osnovu rođenja deteta.

Kisić je istakla da se nove izmene odnose na podršku majkama preduzetnicama, tačnije na mogućnost da njihovi supružnici ostvaruju pravo odsustva radi nege deteta nakon trećeg meseca od rođenja deteta, kao i na dužinu trajanja porodiljskog odustva za rođenje trećeg i svakog narednog deteta, čime su žene preduzetnice izjednačene sa svim drugim majkama koje su u radnom odnosu.

Ministarka Kisić istakla je da je ponosna i na još jednu meru kada je u pitanju podrška porodicama - subvencije majkama za kupovinu prve nekretnine po osnovu rođenja deteta.

Ovo pravo je, prema njenim rečima, do sada ostvarilo više od 350 majki, kojima je država pomogla da svojim porodicama obezbede bolje uslove za život.

Na seminaru je učestvovalo više od 100 lokalnih samouprava koji neposredno rade na primeni Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

(Telegraf Biznis)

Video: Dolores je mama i preduzetnica: "Okrenite fokus na sebe i znajte da to nije sebično"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    24. avgust 2023 | 17:58

    350?Pa svakoj porodici je najvazniji krov nad glavomto je prvo i osnovnoHvalite se cifrom od 350,veoma jaka drzava, a trazite povecanje nataliteta.Da ne pricamo o odeci i obuci za decu, mleko, jogurt.....

  • sladjana

    25. avgust 2023 | 02:08

    A sta sa majkama koje imaju odraslu decu? One pred penzijom a prve nekretnine ni na vidiku. Nema ni za majku a kamo li za decu. Jos te kaširaju s posla da ih ne ugroziš svojim znanjem.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>