• 8

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počela podela penzionerskih kartica: Gde će sve biti dostupni popusti?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pezioneri koji se nisu prijavili za svoju i dalje to mogu da učine

  • 8
penzioneri PIO Foto: Shutterstock, Pio fond

Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionerske kartice od danas mogu da ih preuzmu u filijalama Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), kao i u svojim opštinama ili mesnim zajednicama.

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relja Ognjenović rekao je novinarima danas, nakon uručenja prve penzionerske kartice nove generacije penzionerki Milici Stanimirović iz Beograda, da se do sada za ovu kartici prijavilo više od 730.000 penzionera.

Podsetimo, što je juče potvrdila i Jelica Timotijević iz PIO fonda za Telegraf Biznis.

- Svi oni koji su se prijavili za ovu karticu putem svojih mobilnih telefona koje su dostavili dobiće obaveštenje kada i gde mogu da preuzmu svoju karticu - rekao je on.

Ognjenović je naglasio i da će pogodnosti koje će penzionerima uz ovu karticu omogućiti privreda i državne institucije, biti jasno istaknuti na sajtu PIO fonda, ali i putem medija, novina i portala penzioneri će biti pozivani na sve velike akcije koje se nude i biti obaveštavani gde mogu da koriste kartice.

- Sve privatne firme, trgovinske radnje, apoteke...imaće jednu nalepnicu na kojoj će biti napisano da su oni partneri penzionerske kartice nove generacije, a o samim popustima penzioneri će se informisati na licu mesta ili putem sajta PIO fonda - rekao je on.

Direktor PIO fonda je najavio i da je u pripremi i aplikacija gde će se penzioneri kvartalno, polugodišnje ili godišnje upoznavati o najvećem broju akcija koje će biti sprovedene sa privrednim subjektima sa kojima su potpisani ugovori.

Do sada je država, kako je podsetio, za pogodnosti koje će se nuditi preko penzionerskih kartica, potpisala ugovore sa više od 400 partnera.

Ognjenović je dodao da je nezahvalno govoriti i nekog izdvajati kada je reč o tome ko sve nudi popuste i pogodnosti, ali je ipak izdvojio državnu instituciju Aporteke Beograd i one će, kako kaže, davati i do 30 odsto popusta na svoje proizvode, što je jako važno penzionerima.

- Penzioneri u Srbiji koji su se prijavili za penzionersku karticu od danas mogu da je preuzmu i od 1. oktobra da koriste pogodnosti koje je država Srbija omogućila svojim penzionerima. To pokazuje da je briga o penzionerima prioritet države i da je nacionalni interes - zaključio je direktor PIO fonda.

On je pozvao sve ostale penzionere koji se nisu prijavili da to učine, kao i privredne subjekte da se priključe akciji.

Podsetimo, kako je Telegraf Biznis pisao svi korisnici koji se do sada nisu prijavili, mogu podneti zahtev za dobijanje Penzionerske kartice onlajn na zvaničnom sajtu Fonda PIO www.pio.rs, u organizacionim jedinicama Fonda, kao i na šalterima pošta širom Srbije i u poslovnicama Banke Poštanske štedionice.

(Telegraf Biznis)

Video: Mali: Penzije su bezbedne, stabilne i isplaćujemo ih iz realnih izvora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aha

    28. avgust 2023 | 09:59

    Da se jelte prijavimo, a kad nam salju gluposti u vidu promotivnog materijala za izbore i svasta nesto tog tipa onda tacno znaju ko je penzioner, tacnu adresu, sve podatke cak i koji broj cipela ko nosi itd. Da drzava stvarno brine, da ih zanimaju penzioneri uopse, ne bi nam otela deo a i dala bi penzije da se dostojanstveno zivi, a ne neke kartice za neku sicu kojom dodatno ponizava stare ljude.

  • Nes

    28. avgust 2023 | 10:55

    Da su penzije kako treba ne bih trebale kartice, opet će redovi penzionera ispred prodavnica, guranje i vika ko će pre da zgrabi robu koja je na akciji a u ograničenoj količini.

  • Slavica

    28. avgust 2023 | 10:06

    Da li je predviđeno da uslugu prijave i dostave kartice obavi nekoliko mobilnih ekipa zaposlenih u pošti Srbije? Naime pitam kako će moja mama (85) i moja svekrva (91)korisnice Doma za stare ,,Suzana"u Železniku do penzionerske kartice(jedna nepokretna druga poludementna???? Očekujem odgovor i zahvaljujem

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>