• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ringier Serbia prenosi vlasništvo nad medijskom kućom NIN d.o.o. u Srbiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

NIN (skraćenica za Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu

  • 0
štampa Foto: Unsplash

Ringier Serbia d.o.o Beograd-Stari grad, kompanija u stopostotnom vlasništvu švajcarske Ringier AG i glavni akcionar medijske kuće NIN od 2009. godine i izdavač nedeljnika NIN objavljuje prenos celokupnog vlasničkog udela u NIN-u d.o.o. generalnoj direktorki Ringier Serbia d.o.o. Jeleni Drakulić Petrović.

NIN (skraćenica za Nedeljne informativne novine), najstarije su nedeljne novine na Balkanu koje je osnovala grupa intelektualaca 26. januara 1935. godine.

Devet decenija kasnije, Nedeljne informativne novine su lider na tržištu društveno-političkih časopisa u Srbiji. Ono što je dodatna vrednost medijskog brenda NIN je NIN-ova nagrada kritike za roman godine, ustanovljena 1954. godine, koja se dodeljuje najplodnijim piscima i koja je bila i ostala značajan događaj u književnoj kulturi, navodi se dalje u zvaničnom saopštenju.

- Uvereni smo da NIN d.o.o. pod vođstvom Jelene Drakulić Petrović ima budućnost koja obećava. Svojim dugogodišnjim uspešnim iskustvom u medijskom poslovanju, ona će nastaviti uspešan razvoj renomiranog NIN-a - rekao je generalni direktor Ringier AG Mark Velder.

Generalna direktorka Ringier Serbia d.o.o i novi vlasnik NIN d.o.o Jelena Drakulić Petrović istakla je da joj je čast da preuzme list nakon 20 godina profesionalnog angažmana u okviru Ringiera.

- Čast mi je da preuzmem NIN - respektabilni list za politička, društvena i kulturna pitanja. Nastavljamo da negujemo nezavisnost, poverenje i informisanost sa kritičkim osvrtom na društveno-političke događaje. Moj fokus i dalje ostaje na uspešnom profesionalnom poslovanju Ringier Serbia d.o.o, koji ove godine obeležava 27 godina u našoj zemlji.

Transakcija je već završena, što znači nesmetan prenos vlasništva. Obe strane su se međusobno dogovorile da ne otkrivaju detalje prenosa vlasničkog udela, zaključuje se.

(Telegraf Biznis)

Video: Brankica Ljamić: Uspeh svake firme zavisi od znanja vlasnika o sebi, i o poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>