• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog uticaja na razvoj dece: Ministarstvo kulture ove zemlje zabranjuje TikTok

Vreme čitanja: oko 1 min.

TikTok nije odgovorio na potez zemlje

  • 3
tiktok Foto: Shutterstock

Ministarstvo kulture Kirgistana izdalo je direktivu o blokiranju aplikacije za deljenje video zapisa TikTok u centralnoazijskoj državi, pozivajući se na pozive nevladinih organizacija zbog uticaja platforme društvenih medija na mentalno zdravlje dece.

- Nakon gledanja ovih klipova, tinejdžeri pokušavaju da repliciraju određene radnje prikazane na ovim snimcima, od kojih neke ugrožavaju njihove živote - saopštilo je Ministarstvo kulture.

Građansko društvo i nezavisna štampa u Kirgistanu bili su među najsnažnijim u Centralnoj Aziji, iako se pejzaž promenio usled eskalacije vladinih akcija.

Napori da se regulišu društveni mediji i blogeri i dalje traju, a neki influenseri su uhapšeni i nametnuta su im ograničenja za pisanje kritičnih postova.

Preko 20 pojedinaca, uključujući i lidere i aktiviste nevladinih organizacija, se trenutno součavaju sa suđenjem po ozbiljnim optužbama za njihovo protivljenje spornom sporazumu o granici između Kirgistana i Uzbekistana iz prethodne godine.

TikTok nije odgovorio na potez zemlje.

(Telegraf Biznis)

Video: Probali smo Starlink u Srbiji, Maskov sistem za besplatan internet o kojem trenutno svet bruji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    31. avgust 2023 | 06:03

    A šta Srbija čeka

  • Nina

    31. avgust 2023 | 09:28

    Svako zlo treba iskoreniti. Toliko ima lepših stvari. Čemu služi ova glupost? Da nam deca budu još nasilnija i još više nepismena nego što jesu. Izbacite to čudo iz naše zemlje, ionako smo postali hladni i za ljubav, za dodir, za lepu reč, osmeh.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>