• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majstor iz Zagreba čak sedam godina nije dolazio na posao: Sada poslodavcu duguje ogromnu odštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godine 2012. prestao je dolaziti na posao, a poslodavac mu je punih sedam godina, sve do prosinca 2019., isplaćivao punu plaću

  • 0
vodoinstalater, majstor Foto: Freepik

Muškarac sa područja Zagreba punih sedam godina nije dolazio na posao. Ovih je dana odlučeno da poslodavcu mora da isplati ukupno 137.000 evra odštete.

Muškarac je bio zaposlen kao kućni majstor u domu za decu na području Zagreba. Kako u domu nisu bili zadovoljni njegovim radom, više puta su ga upozoravali na to i tražili da se promeni. Ipak, umesto da se koriguje, radnik je tužio ustanovu u kojoj je radio tvrdeći da ga uznemirava i diskriminiše, piše portal Danica.

Dogodilo se to još u novembru 2012. godine. Nakon toga je prestao da dolazi na posao, a poslodavac mu je punih sedam godina, sve do decembra 2019. godine, isplaćivao punu platu.

- Za vreme prekida rada, pošto je to zakonska obveza, dom za decu mu je uredno isplaćivao platu u iznosu na koji bi imao pravo da je radio. U tom razdoblju Dom je muškarcu na ime bruto plate, poklona za zaposlene i jubilarne nagrade isplatio ukupno 897.705,03 kune - navodi se u presudi.

Zaposelni na kraju nije uspeo da dokaže da ga je "poslodavac uznemiravao na osnovu pola, diskriminisao, omalovažavao, potcjenjivao njegov rad i na razne načine navedene u predmetnoj tužbi povredio njegovo pravo na dostojanstvo”.

(Telegraf Biznis)

Video: Bravar dobio srebrno dugme za 300 hiljada pratilaca: Majstor za YouTube i frižidere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>