• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veganska jaja osvajaju tržište: Ovo su 4 razloga zbog kojih ih kupci biraju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veganska jaja nemaju zasićene masti ili holesterol, za razliku od pilećih jaja

  • 2
Omlet, kajgana Foto: Pixabay

Predviđa se da će tržište veganskih jaja porasti za više od 910 miliona dolara između 2022. i 2027. godine, pokazuje istraživanje koje je sproveo Tehnavio.

Istraživačka firma je procenila da će tržište rasti po složenoj godišnjoj stopi rasta od 8,28 odsto između 2022. i 2027. godine.  Istraživači kažu da veganska jaja postaju sve popularnija među potrošačima koji su otvoreni za ishranu zasnovanu na biljkama.

- Sve veća popularnost proizvoda na bazi biljaka je ključni faktor koji pokreće rast tržišta. Popularnost veganskih jaja je porasla kako pojedinci prihvataju alternativu za jaja na bazi biljaka iz zdravstvenih, ekoloških i etičkih razloga - stoji u istraživanju, prenosi Fox Business.

Kompanija je istakla da je potražnja porasla i zbog nutritivnih razloga. Veganska jaja nemaju zasićene masti ili holesterol, za razliku od pilećih jaja.

Technavio je takođe predvideo da će tržište veganske hrane i tržište veganskog sira rasti po složenim godišnjim stopama rasta od 12,07 odsto i 7,97 odsto.

Predviđeno je da će severnoamerički potrošači doprineti sa 42 odsto rastu tržišta biljnih jaja. Najistaknutije kompanije koje nude veganske proizvode od jaja su Bobs Red Mill Natural Foods Inc., Eat Just Inc. i Evo Foodtech Pvt. doo

- SAD, Kanada i Meksiko su ključne zemlje za usvajanje veganskih proizvoda u regionu - objasnila je istraživačka firma.

Nemačka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španija, Indija, Južna Koreja, Australija i Japan takođe su smatrane ključnim zemljama u studiji.

Veganske zamene za hranu postaju sve popularnije i u restoranima, pa je izraelska kompanija u aprilu razvila hamburger na bazi proteina leblebije.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta smo sve jeli u Seulu, da li biste ovo probali

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    11. septembar 2023 | 10:26

    Kakve gluposti... Koja je smisao veganskih jaja? Ako si vec vegan, zasto imas potrebu da jedes nesto sto lici na jaje?

  • nibrS

    11. septembar 2023 | 17:56

    Ahahahahaha... E svašta... Vidjela žaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu... Vegani su isto zlo kao i oni koji su neki "ponosno" šetali...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>