• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neslavni odlazak: Direktor kontroverznog Kvantasa napušta funkciju momentalno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na njegovo mesto dolazi Vanesa Hadson, glavna finansijska direktorka

  • 0
Alan Džojs Alan Džojs / Foto: Wendell TEODORO / AFP / Profimedia

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače je 31. avgusta ove godine podnela tužbu protiv Qantas Airways, zbog toga što je ovaj avio-prevoznik prodavao karte za hiljade letova koji su prethodno bili otkazani.

Priča se, u međuvremenu, dalje razvila te je BBC objavio kako šef Kvantasa, Alan Džojs, napušta kompaniju dva meseca ranije nego što je planirano.

Kao razlog za taj potez ne navodi se samo ova nedavna sporna situacija, već "usled sve većih kontroverzi".

Džojs je trebalo da ode sa mesta izvršnog direktora u novembru, nakon 15 godina, ali je sada objavljeno da odmah odlazi s te funkcije.

Džojs je rekao da je nedavna pažnja - posvećena "događajima iz prošlosti" - jasno stavila do znanja da je ova odluka "najbolja stvar" koju je mogao da uradi.

Činjenica zbog koje je Kvantas dodatno navukao bes javnosti jeste to što je ostvario rekordan profit, uprkos nizu skandala.

Glavna finansijska direktora, Vanesa Hadson, dolazi na Džojsovo mesto u sredu, 6. septembra, i time postaje prva žena u istoriji Kvantasa koja će rukovoditi njime.

U protekle dve godine, podseća BBC, Kantas se suočio sa nizom kritika i zbog skupih avionskih karata, masovnih kašnjenja i otkazivanja, kao i ophođenja prema radnicima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>